Annonce
Aarhus

Efter uheld med pullerten i kaoskryds: Manuel afspærring skal sikre vejkrydset

En bilist endte med at blive spiddet af en pullert på havnen. Nu bliver de automatiske pullerter midlertidigt erstattet af en manuel løsning. Privatfoto
Teknik og Miljø tør ikke tage nogen chancer. Derfor bliver vejkrydset ved Mindet fra onsdag morgen afspærret med håndkraft, indtil alt er undersøgt.

AARHUS: Det var absolut ikke en del af planen, da en bil mandag eftermiddag blev fanget af de pullerter, der er en del af den noget utraditionelle trafikløsning ved Mindet og Dokk1. Torsdag i sidste uge indviede teknik og miljø-rådmand Bünyamin Simsek pullerterne, der skal forhindre bilister i at køre ligeud i krydset i myldretiden.

Dermed så det ud til, at der var fundet en brugbar løsning til at forhindre, at trafikken i området vil bryde sammen med risiko for at, der vil ske en opstuvning af biler helt op på letbanens spor.

Løsningen holdt kun i ganske få dage, og ingeniører arbejder nu på højtryk for at rette fejlen, men indtil en løsning er på plads og gennemtestet vil manuelt opsatte afspærringer overtage pullerternes funktion.

Det vil sige, at strækningen mellem Mindet og Sydhavnsgade fra onsdag igen vil være lukket i myldretiden mellem klokken 6.30-9.30 og klokken 14.30-18.00 på hverdage.

- Det er dybt beklageligt og burde ikke kunne ske. Vi har lokaliseret fejlen, men vi kender endnu ikke den præcise årsag til, hvad der udløste den. Indtil vi har 100 procent styr på teknikken, udfører vi pullerternes opgave med håndkraft, forklarer Trine Buus Karlsen, mobilitets- og anlægschef i Teknik og Miljø.

Annonce

Indtil vi har 100 procent styr på teknikken, udfører vi pullerternes opgave med håndkraft.

Trine Buus Karlsen, mobilitets- og anlægschef i Teknik og Miljø

Klar om to uger

Den uheldige bilist forklarede efterfølgende til Østjyllands Politi, at han var kørt frem for grønt lys, men at pullerten trods grønt lys alligevel havde hævet sig.

Den forklaring blev bekræftet af flere vidner på stedet.

Politiet formoder derfor, at pullerten er gået op ved en fejl, oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten. Det er den fejl, som kommunens teknikere nu arbejder på at løse.

Bilist slap uden skader

Bilisten kom ikke til skade ved uheldet, men bilen fik større skader.

Den midlertidige løsning sker efter aftale med Østjyllands Politi og vil fungere, indtil alle systemer virker efter hensigten.

Det forventes, at arbejdet tager cirka to uger med programmering, dybdegående tests på værksted samt yderligere gennemgang af nyt program i marken.

Tirsdag eftermiddag blev der sat afmærkninger, der hvor den manuelle af kaoskrydset skal stå fra onsdag morgen. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Læserbrev

Læserbrev: Kampen og forståelsen for de 1000 flere sygeplejersker har været en lang fagpolitisk vandring, men dog et skridt på vejen

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce