Annonce
Aarhus

Efter usædvanligt mange indbrud i biler: 27-årig mand varetægtsfængslet

En 27-årig mand blev fredag formiddag fanget på en videoovervågning, da han knuste sideruden i en personbil på Runetoften i Aarhus Vest. Nu er han sigtet for 24 tilfælde af tyverier fra biler og bliver lørdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En 27-årig mand fra Aarhus blev lørdag varetægtsfængslet, sigtet for 24 tilfælde af indbrud i biler i Aarhus-området.
Annonce

AARHUS: Det var en særdeles aktiv tyv, som Østjyllands Politi lørdag formiddag fremstillede i et grundlovsforhør i Retten i Aarhus.

Den 27-årige mand var sigtet for foreløbig 24 tilfælde af indbrud i biler.

Den seneste tid har Aarhus været ramt af usædvanligt mange indbrud i personbiler.

Alene i sidste uge modtog Østjyllands Politi på et døgn 18 anmeldelser om tyveri fra biler. Det fik politiet til at gennemgå anmeldelserne for at se, om der var et mønster. Og det var der. Stort set hver gang havde der ligget noget af værdi i bilen, som var synligt for gerningsmanden. Gerningsmanden var kommet ind i bilen ved at knuse sideruden.

Torsdag 17. oktober besøgte en patrulje en adresse i Trige i en anden anledning, hvor husets kvindelige beboer havde besøg af en 27-årig mand, der er godt kendt af politiet for berigelseskriminalitet.

Under en efterfølgende ransagning af en lejlighed, hvor den 27-årige havde opholdt sig, fandt politiet tyvekoster fra fire forskellige tyverier fra biler, begået i de seneste uger. Desuden tyvekoster fra et indbrud i en virksomhed.

Fundet fik Østjyllands Politi til at sigte den 27-årige sigtet for brugstyveri af lille motorcykel, narkobesiddelse, indbrud i virksomheder og for fire tilfælde af tyveri fra personbiler. Den videre efterforskning skulle afklare, om han kunne have stået bag flere tyverier fra personbiler.

Annonce

På videoovervågning

Og står nu klart, at det kunne han.

Fredag klokken 10.12 blev den 27-årige fanget på en videoovervågning, da han knuste sideruden i en personbil på Runetoften i Aarhus Vest.

- Han blev genkendt på videoovervågningen, og det førte til anholdelsen af ham, fortæller Per Bennekov, vagtchef ved Østjyllands Politi.

Efterforskningen har godtgjort 23 yderligere forhold om tyveri fra biler, som politiet sigtede den 27-årige for.

- Det er typisk sket ved, at han knuser en siderude og stjæler de effekter, der er i bilen, forklarer Per Bennekov. - Ved den første anholdelse vurderede vi ikke, at der var nok til at fremstille ham i grundlovsforhør. Det er der så nu med krav om fængsling, siger Per Bennekov.

Den 27-årige blev efter grundlovsforhøret ved Retten i Aarhus varetægtsfængslet indtil 20. november, sigtet for omfattende tyverier fra biler.

- Vi forventer, at antallet af tyverier i biler falder, nu efter at den 27-årige er blevet anholdt, siger Per Bennekov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Tyve stjal pengeskab fra skole

AGF

AGF-medaljer solgt for formue - og så smed sælger lige en spillertrøje oven i handlen

AGF

Ingen Benjamin længere: Hvidt har taget store skridt i AGF

Aarhus For abonnenter

Forråelse i ældreplejen: - Det er aldrig et spørgsmål om, at nogen er onde

Annonce