Annonce
forside

Efterforskning af skudulykke til politiets skydetræning indstilles

Der gik ikke en strafbar handling forud for en vådeskudsulykke med en politielev fra Københavns Politi.

Da en politielev i september skød sig selv i låret i en vådeskudsulykke, skete der intet strafbart.

Det konkluderer Statsadvokaten i København.

- Vi har besluttet, at efterforskningen skal indstilles på baggrund af de dokumenter, som vi har fået af Den Uafhængige Politiklagemyndighed. Der er ingen formodning om, at der er foregået noget strafbart, siger Liselotte Nilas, statsadvokat i København.

Ulykken skete niende august 2018 på politiets skydebane på Selinevej på Amager i København, og eleven blev kørt til Rigshospitalet.

Sagen overgik med det samme til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, hvilket er procedure i sager, hvor et tjenestevåben affyres og sårer en person.

På baggrund af Politiklagemyndighedens efterforskning, blev sagen i efteråret overgivet til Statsadvokaten i København.

- Vi har lagt til grund (for afgørelsen, red.), at der ikke har været en uagtsomhed fra elevens side, der er så alvorlig, at den har været strafbar, siger Liselotte Nilas.

Statsadvokaten har nu sendt sagen tilbage til Politiklagemyndigheden, der vil tage stilling til, om der er sket nogle procedurefejl i forbindelse med ulykken.

Eventuelt personalemæssige konsekvenser af dette, afgøres i sidste instans af den politikreds, hvor den daværende elev måtte være ansat, oplyser Liselotte Nilas.

Hvorvidt eleven stadig er i gang med sin uddannelse er uvist, men det har tidligere været fremme, at elevens skader ikke var kritiske, og at denne ikke ville få mén.

Statsadvokatens afgørelse kan påklages.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Tak for at alle magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar på det sociale område

Det sociale område i Aarhus Kommune skulle spare 90 millioner kroner i 2020. Det ville blandt andet gå ud over mennesker, som bor på bosteder, psykisk syge, unge hjemløse. 18. februar var der møde mellem budgetforligspartierne fra 2019, hvor partierne skulle indgå aftale om, hvorledes man skulle forholde sig til de 90 millioner kroners besparelser på det sociale område. Besparelserne blev i politisk sprog kaldt ”Balanceplan”. Inden da var der kommet ikke færre end 102 høringssvar fra privat personer, foreninger mv. Og 18. februar var der indkaldt til demonstration med sloganet ”En værdig balance ja tak! Balanceplan/besparelser nej tak”. Flere handicaporganisationer og fagforeninger var enten medarrangør eller støttede op om demonstrationen, og selvom det blæste og regnede, dukkede cirka 250 deltagere op. De 102 høringssvar og demonstrationen imod besparelserne må have gjort indtryk på forligspartierne, som dækker Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale Venstre, Konservative og Venstre, for i løbet af aftenen blev de enige om at lette på besparelserne på cirka 45 millioner kroner. Der skal altså ”kun” spares det halve af de 90 millioner kroner, som ellers var udgangspunktet. Det, som jeg er mest glad for, er, at alle Aarhus Kommunes magistrater samt borgmesterens afdeling hjælper til. Hvorfor skriver jeg det? Fordi der er tradition for, at magistraterne ikke hjælper hinanden, men har nok i deres egen magistrat. Nu har jeg boet i Aarhus Kommune siden 1993 og fulgt med i byrådsarbejdet siden 2000. For mig er det første gang, at alle magistrater og borgmesterens afdeling medfinansierer på et bestemt område – i dette tilfælde det sociale område. Desværre kan alle, som er under det sociale område, ikke friholdes for besparelser, og nogle vil nok også mene, at det kunne være gjort bedre. Men når jeg ser, at alle syv partier i forligskredsen har skrevet under, og der dermed ”kun” skal spares cirka 45 millioner kroner i stedet for de oprindelige 90, så gør det mig glad – også selvom jeg ikke har sat mig 100 procent ind i, hvor man på det sociale område skal spare de 45 millioner. Tusind tak, for at alle Aarhus Kommunes magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar og medfinansierer for at undgå for store huller på det sociale område.

Danmark

Podcast: Politik med Funding og Løvkvist - Mette F flygter fra venstreorienteret helvede i Fælledparken

Annonce