Annonce
forside

Efterforskning af skudulykke til politiets skydetræning indstilles

Der gik ikke en strafbar handling forud for en vådeskudsulykke med en politielev fra Københavns Politi.

Da en politielev i september skød sig selv i låret i en vådeskudsulykke, skete der intet strafbart.

Det konkluderer Statsadvokaten i København.

- Vi har besluttet, at efterforskningen skal indstilles på baggrund af de dokumenter, som vi har fået af Den Uafhængige Politiklagemyndighed. Der er ingen formodning om, at der er foregået noget strafbart, siger Liselotte Nilas, statsadvokat i København.

Ulykken skete niende august 2018 på politiets skydebane på Selinevej på Amager i København, og eleven blev kørt til Rigshospitalet.

Sagen overgik med det samme til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, hvilket er procedure i sager, hvor et tjenestevåben affyres og sårer en person.

På baggrund af Politiklagemyndighedens efterforskning, blev sagen i efteråret overgivet til Statsadvokaten i København.

- Vi har lagt til grund (for afgørelsen, red.), at der ikke har været en uagtsomhed fra elevens side, der er så alvorlig, at den har været strafbar, siger Liselotte Nilas.

Statsadvokaten har nu sendt sagen tilbage til Politiklagemyndigheden, der vil tage stilling til, om der er sket nogle procedurefejl i forbindelse med ulykken.

Eventuelt personalemæssige konsekvenser af dette, afgøres i sidste instans af den politikreds, hvor den daværende elev måtte være ansat, oplyser Liselotte Nilas.

Hvorvidt eleven stadig er i gang med sin uddannelse er uvist, men det har tidligere været fremme, at elevens skader ikke var kritiske, og at denne ikke ville få mén.

Statsadvokatens afgørelse kan påklages.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce