Annonce
Aarhus

Efterforskning er gået i stå: Politiet kan ikke finde maskeret mand, der slæbte af sted med skoleelev

Lystrup Skole. Arkivfoto: Kim Haugaard

En maskeret mand forsøgte for tre uger siden at slæbe en pige fra 4. klasse væk fra Lystrup Skole. Østjyllands Politi må nu sande, at det bliver svært at finde frem til den ukendte mand.

Annonce

AARHUS: En ukendt mand skabte stor utryghed på Lystrup Skole, da han 10. oktober tilsyneladende forsøgte at bortføre en elev. Pigen - der går i 4. klasse - blev slæbt hen ad fortovet.

Efter kort tid kom pigen dog fri og fik kontakt til sine kammerater og en voksen, der var på legepladsen, hvorefter bortføreren stak af.

I dagene efter overgrebet var Østjyllands Politi massivt til stede i området i forsøget på at finde frem til den ukendte mand, der optrådte maskeret i forbindelse med ugerningen. Østjyllands Politi opfordrede alle i området, der kunne have set noget, om at kontakte politiet. Særligt interesserede var politiet i at komme i kontakt med en mand, der luftede sin schæferhund i området på tidspunktet for hændelsen.

Hundelufteren fandt politiet dog aldrig frem til, og selv om videoovervågning i området blev efterset og personer i området blev afhørt, er Østjyllands Politi her små tre uger efter ikke kommet nærmere en opklaring af sagen.

- Med mindre der dukker nyt op i sagen, så kommer vi nok ikke videre, oplyser kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi Janni Lundager.

Annonce

Trygheden kom hurtigt igen

Efter episoden var skolens ledelse rundt på skolen for at tale med eleverne, der naturligt nok var bekymrede for den pågældende pige.

Samtidig tog skolen hånd om de elever, der var tættest på episoden, og havde samtaler med deres forældre.

Ligeledes tog Lystrup Skole kontakt til Elsted Skole, områdets dagtilbud og klubber for på den måde at informere og advare om episoden. Derudover blev der etableret en 'gå-bus' for elever, der skulle fra skole til SFO, samtidig med at alle gårdvagterne begyndte at bære gule veste, så de er nemme at få øje på.

Ifølge skoleleder på Lystrup Skole Katja Uth gav disse tiltag en stor portion tryghed på skolen allerede umiddelbart efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

45-årig mand anholdt efter at have generet helikopter med en laserpen flere gange ved Aarhus Universitetshospital

Aarhus

Lokal hjælpepakke fra Salling og kommunen: Stort millionbeløb på vej til sport og fritid

Annonce