Annonce
Aarhus

Efterforskning er kulmineret: Tre mænd tiltalt for angreb på Jens Stages lejlighed

Det var natten til 14. juli, at der blev kastet en røgbombe ind gennem et vindue til fodboldspillere Jens Stages lejlighed i Eckersbergsgade, hvor to personer lå og sov. Foto: presse-fotos.dk/Scanpix 2019
Natten til 14. juli blev der kastet en røgbombe ind gennem et vindue til fodboldspillerens lejlighed i Eckersbergsgade i Aarhus. Efterfølgende har politiet i tre omgange anholdt mistænkte i sagen.

AARHUS: Anklagemyndigheden har besluttet at rejse tiltale mod tre mænd, der er anklaget for et brandangreb på fodboldspiller Jens Stages lejlighed i Aarhus.

Det fremgår af anklageskriftet, som Ritzau har fået aktindsigt i.

De tre mænd er alle i deres 20'er.

Det var natten til 14. juli, at der blev kastet en røgbombe ind gennem et vindue til fodboldspillerens lejlighed i Eckersbergsgade, hvor to personer lå og sov. Det er uvist, om Jens Stage var blandt de to personer.

Kort forinden havde han skiftet fra AGF til FC København, og det er anklagemyndighedens påstand, at angrebet skete med motiv i skiftet.

Annonce
Retten i Aarhus blev hjemsted for en retssag i forbindelse med trusler og brandstiftelsen med fodboldspilleren Jens Stage som omdrejningspunkt. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Trusler på Facebook

I første omgang blev der anholdt en 24-årig mand i forbindelse med ildspåsættelsen.

Manden blev sigtet for ildspåsættelse af lejligheden, hvor den 24-årige skulle have kastet en brosten og en røgbombe gennem vinduet.

Episoden betød, at de to personer i lejligheden havde været nødt til at flygte ud gennem et andet vindue.

Derudover var der to sigtelser for trusler, fordi den 24-årige skulle have skrevet til Jens Stage via Facebook, at "du kan aldrig være i Aarhus igen, Judas-svin" eller lignende, ligesom der på kasteskytset havde stået noget i retningen af "Judas-svin straffes i Aarhus."

Manden blev varetægtsfængslet.

Anholdelse efter fodboldkamp

I begyndelsen af august anholdt Østjyllands Politi også en 21-årig mand i forbindelse med sagen.

Den 21-årige blev snuppet af ordensmagten, da han ankom til Harald Jensen Plads i Aarhus med en bus, der havde været i Lyngby i forbindelse med en superligakamp.

Manden blev sigtet for overtrædelser af straffelovens §180, §181, §252 og §266.

Dermed blev han også sigtet for brandstiftelse samt at have forvoldt fare for andres liv samt trusler.

Retten valgte også at varetægtsfængsle den 21-årige.

Den tredje anholdelse

Midt i august anholdt politiet en tredje mulig gerningsmand til brandstiftelsen.

Der var tale om en 20-årig mand, som også blev sigtet for trusler og brandstiftelse mod den tidligere AGF-spiller Jens Stages lejlighed i Aarhus.

Østjyllands Politi oplyste efterfølgende, at der ikke var forventninger om flere anholdelser i sagen.

Sagen om trusler og brandstiftelse i forbindelse med Jens Stages skifte fra AGF til FCK har fået stor opmærksomhed i Aarhus.

Eksempelvis tog AGF's fangrupperinger afstand til angrebet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

112

Stor politiaktion i Aarhus og Trige: Anholdt for virksomhedsindbrud og omfattende salg af kokain

Annonce