Annonce
Aarhus

Efterforskning er kulmineret: Tre mænd tiltalt for angreb på Jens Stages lejlighed

Det var natten til 14. juli, at der blev kastet en røgbombe ind gennem et vindue til fodboldspillere Jens Stages lejlighed i Eckersbergsgade, hvor to personer lå og sov. Foto: presse-fotos.dk/Scanpix 2019
Natten til 14. juli blev der kastet en røgbombe ind gennem et vindue til fodboldspillerens lejlighed i Eckersbergsgade i Aarhus. Efterfølgende har politiet i tre omgange anholdt mistænkte i sagen.

AARHUS: Anklagemyndigheden har besluttet at rejse tiltale mod tre mænd, der er anklaget for et brandangreb på fodboldspiller Jens Stages lejlighed i Aarhus.

Det fremgår af anklageskriftet, som Ritzau har fået aktindsigt i.

De tre mænd er alle i deres 20'er.

Det var natten til 14. juli, at der blev kastet en røgbombe ind gennem et vindue til fodboldspillerens lejlighed i Eckersbergsgade, hvor to personer lå og sov. Det er uvist, om Jens Stage var blandt de to personer.

Kort forinden havde han skiftet fra AGF til FC København, og det er anklagemyndighedens påstand, at angrebet skete med motiv i skiftet.

Annonce
Retten i Aarhus blev hjemsted for en retssag i forbindelse med trusler og brandstiftelsen med fodboldspilleren Jens Stage som omdrejningspunkt. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Trusler på Facebook

I første omgang blev der anholdt en 24-årig mand i forbindelse med ildspåsættelsen.

Manden blev sigtet for ildspåsættelse af lejligheden, hvor den 24-årige skulle have kastet en brosten og en røgbombe gennem vinduet.

Episoden betød, at de to personer i lejligheden havde været nødt til at flygte ud gennem et andet vindue.

Derudover var der to sigtelser for trusler, fordi den 24-årige skulle have skrevet til Jens Stage via Facebook, at "du kan aldrig være i Aarhus igen, Judas-svin" eller lignende, ligesom der på kasteskytset havde stået noget i retningen af "Judas-svin straffes i Aarhus."

Manden blev varetægtsfængslet.

Anholdelse efter fodboldkamp

I begyndelsen af august anholdt Østjyllands Politi også en 21-årig mand i forbindelse med sagen.

Den 21-årige blev snuppet af ordensmagten, da han ankom til Harald Jensen Plads i Aarhus med en bus, der havde været i Lyngby i forbindelse med en superligakamp.

Manden blev sigtet for overtrædelser af straffelovens §180, §181, §252 og §266.

Dermed blev han også sigtet for brandstiftelse samt at have forvoldt fare for andres liv samt trusler.

Retten valgte også at varetægtsfængsle den 21-årige.

Den tredje anholdelse

Midt i august anholdt politiet en tredje mulig gerningsmand til brandstiftelsen.

Der var tale om en 20-årig mand, som også blev sigtet for trusler og brandstiftelse mod den tidligere AGF-spiller Jens Stages lejlighed i Aarhus.

Østjyllands Politi oplyste efterfølgende, at der ikke var forventninger om flere anholdelser i sagen.

Sagen om trusler og brandstiftelse i forbindelse med Jens Stages skifte fra AGF til FCK har fået stor opmærksomhed i Aarhus.

Eksempelvis tog AGF's fangrupperinger afstand til angrebet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce