Annonce
Danmark

Efterladte til tredobbelt morder føler sig krænket af tv-program: - Det er utilstedeligt

Henrik Andersen skød sin kone og to børn og sig selv på en landejendom ved Holsted. Arkivfoto: Tue Sørensen

Familien Andersen, Holsted, appellerer til tv-selskab om aldrig at genudsende udsendelse om det tredobbelte drab i 1998.

- Det kan ikke være rigtigt, at et tv-selskab ikke tager hensyn til de efterladte, når de roder op i sag, der er over 20 år gammel.

Jens Peter Andersen, Holsted, og hans to søskende føler sig stærkt krænket over udsendelsen på Kanel 5 onsdag aften om deres bror, som i 1998 slog sin familie ihjel og begik selvmord, da det blev opdaget, at han stod bag tre voldtægter.

- Kanal 5 siger til JydskeVestkysten, at de pårørende er blevet orienteret, men det er en løgn. Vi er aldrig blevet kontaktet, og det er da utilstedeligt. Man har åbenbart kun orienteret den ene side af familien, og det mener jeg da ikke, at man kan tillade sig.

- Hvordan kan man lave sådan en udsendelse uden at få tilladelse fra familien. Det forstår jeg ikke, og havde de spurgt, så var det blevet et nej herfra, understreger Jens Peter Andersen.

Tine Røgind Quist, redaktør på Discovery Networks Danmark, erkender, at ikke alle nære pårørende er blevet orienteret om udsendelsen.

- Det gælder for alle vores programmer, at vi altid orienterer de pårørende, vi af rent etiske overvejelser mener, vi bør orientere om et programs tilblivelse. I dette konkrete tilfælde har vi vurderet, at det var ofrenes pårørende og ikke morderens, siger Tine Quist.

Det svar er Jens Peter Andersen ikke tilfreds med.

- Vi kan nok ikke gøre ret meget, men vi håber virkelig, at Kanal 5 lader være med at genudsende udsendelsen nogensinde, lyder appellen fra Jens Peter Andersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Aarhus Fremad ligger stadig nummer et

Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

Annonce