Annonce
Østjylland

Efterlyser borger-idéer til nyt byggeprojekt i Dronningborg

Om tre år står et nyt, multifunktionelt byggeri klar i Dronningborgbydelen i Randers. Foto: Randers Kommune
Randers Kommune beder om input fra borgerne.
Annonce

RANDERS: I løbet af de næste tre år vil et stort multifunktionelt byggeprojekt skyde op ved Dronningborghallen. Det skal indeholde både idrætshal, daginstitution og plejecenter.

Placeringen er ved den nuværende Dronningborghal, som er i dårlig stand og derfor skal erstattes af en ny. Derudover vil der blive opført et plejecenter og en daginstitution. Det er en sammensætning, som man ikke tidligere har set andre steder. Grundlaget for beslutningen er dog ingen tilfældighed.

Annonce

Kan bruge hinanden

- Der er flere fordele ved at bygge på den måde, som vi gør. En af dem er, at de mennesker, som kommer til at bruge bygningerne, kommer til at have gavn af hinanden. Daginstitutionen kan låne idrætsfaciliteterne, så børnene kan komme ind og tumle, plejehjemmet kan dele køkkenfaciliteter med daginstitutionen - og måske kan de endda have fællesspisninger. Sådan nogle ting er med til at hæve kvaliteten af tilbuddene, og samtidig giver det mulighed for, at vi får mere for pengene, fortæller Torben Hansen (S), borgmester i Randers Kommune og formand for udvalget, der styrer projektet.

Annonce

"Det fælles fjerde"

Et overordnet mål er, at samspillet mellem hal, plejecenter og daginstitution kan danne et fællesskab mellem alle brugerne af bygningerne og dermed bidrage til sammenhængkraft. Og netop det er, hvad Randers Kommune i byggeprocessen omtaler som "Det fælles fjerde".


Der er flere fordele ved at bygge på den måde, som vi gør. En af dem er, at de mennesker, som kommer til at bruge bygningerne, kommer til at have gavn af hinanden

Borgmester Torben Hansen


- "Det fælles fjerde" er alle de overlap i brugernes dagligdag, hvor de enten kan have glæde af hinanden eller hinandens faciliteter. Og det er netop idéer og metoder til at skabe disse overlap, som vi er på jagt efter, når vi søger input. På den måde skaber vi et fælles fjerde, som er baseret på brugernes egne ønsker og drømme, fortæller Torben Hansen.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mobil testenhed tilbage i Gellerup: Svært at få beboerne til at flytte sig

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

AGF

Det Hvide Snit:  Er der bund i ny, ambitiøs AGF-målsætning - og hva' ka' OB?

AGF For abonnenter

Bagkanten: Sæsonen er knap begyndt, men David Nielsen skal allerede ud i krogene for at finde friske spillere

Annonce