Annonce
Østjylland

Efterlysning: Har du set denne mand med brandskader i ansigtet?

Østjyllands Politi efterlyser en mand, der natten til mandag 27. august satte ild til en frisørsalon i Rønde.

RØNDE: Har du set en mand i området omkring Hovedgaden i Rønde klokken 01.00 natten til 27. august? Så vil Østjyllands Politi rigtig gerne høre fra dig.

Ifølge en overvågningsvideo, som politiet har offentliggjort, ankom manden nemlig til en frisørsalon på Hovedgaden med en dunk, bankede hul i en rude og hældte en brandbar væske fra dunken ind gennem ruden til en frisørsalon, hvorefter han sat ild til væsken. I forbindelse med branden opstod en eksplosion, som manden virker til at blive ramt af, og han kan derfor have brandskader i ansigtet, på overkroppen eller på hænderne.

En borger, der bor tæt på salonen, anmeldte branden, som brandvæsnet heldigvis hurtigt fik styr på, men salonen nåede dog alligevel at få større skader af både røg og sod. Østjyllands Politi er vidende om, at der sidste år opstod en lignende brand i salonen. Det indgår også i efterforskningen.

Har man set manden - eller andet omkring gerningsstedet - vil politiet meget gerne høre om det på telefon 114.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce