Annonce
Aarhus

Efterlysning: Ung mand flygtet fra varetægtsfængsling - hostede politifolk i hovedet og råbte corona

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Østjyllands Politi beder om hjælp til at finde en 20-årig mand fra Tilst, der søndag formiddag flygtede fra politiet, kort efter sin varetægtsfængsling for vold mod polititjenestemand.

OPDATERET: Manden har meldt sig selv, og vi har derfor slettet hans navn og billede.

AARHUS: En 20-årig mand blev søndag stillet for Retten i Aarhus og varetægtsfængslet for at have råbt "corona" og hostet to politifolk i hovedet.

Han flygtede senere fra politiet, da han blev kørt tilbage til politigården - og Østjyllands politi beder derfor om hjælp til at finde ham igen.

Forløbet bliver beskrevet således af politiet:

Natten til søndag foretog en patrulje i Aarhus en rutinekontrol af en bil, som den 20-årige mand var passager i.

I den forbindelse opstod der nogle uenigheder mellem politibetjentene og den 20-årige, da han, imod politiets anvisninger, steg ud af bilen.

Efter det råbte han "corona” og hostede på kort afstand den ene betjent i hovedet, hvorefter han vendte sig rundt og hostede mod den anden betjent.

Han blev derefter anholdt og sigtet for vold mod poltitjenestemand.

Annonce

Manden beskrives som:

  • Mand
  • 20 år
  • Mellemøstlig af udseende
  • 180 cm. høj
  • Almindelig af bygning
  • Mørk i huden, sort hår og korte skægstubbe
  • Er iført en blå dynejakke og blå cowboybukser

Flygtede ved politiets indgang

Søndag formiddag klokken 10.30 blev han fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger.

Kendelse kærede han til Vestre Landsret.

Efter grundlovsforhøret skulle den 20-årige planmæssigt køres retur til politigården i Aarhus, men i den forbindelse lykkedes det ham at stikke af fra politiet i forbindelse med ankomsten til hovedpolitistationens indgang kort før klokken 12.

Østjyllands Politi har derfor en massiv eftersøgning i gang for at finde den 20-årige, men foreløbigt uden held - og derfor beder politiet nu offentligheden om hjælp.

"Fuldstændig tankeløs og hensynsløs adfærd"

Anklageren, Jacob Gents, siger om sagen og dommen:

- Angrebet mod de to politifolk er udtryk for en fuldstændig tankeløs og hensynsløs adfærd. Betjentene varetager en samfundskritisk opgave på et tidspunkt, hvor vi befinder os i en meget alvorlig situation, og det er helt uacceptabelt, at de skal mødes med sådan et angreb, mens de arbejder for at sikre, at andre kan blive derhjemme, lyder det fra anklageren, der tilføjer:

- Som samfund har vi en forpligtelse til at yde dem en særlig beskyttelse i denne tid. Derfor er jeg meget tilfreds med, at retten var enig med anklagemyndigheden i, at der var grundlag for en varetægtsfængsling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

Annonce