Annonce
Østjylland

Efterlyste Gringo var væk næsten en uge: Hvid kongepyton fundet i god behold

Den 1,2 meter lange kongepyton er fundet i god behold efter at have været væk næsten en uge. Privatfoto
Kongepytonen Gringo er fuldstændig uskadt og slet ikke afkræftet. Han er nu tilbage i sit terrarie.

Egebjerg: Den hvide kongepyton Gringo, der blev efterlyst tidligere på ugen, er fundet i god behold.

Han kom frem af sig selv natten til søndag i hjemmet i Egebjerg.

- Han har hele tiden været indendørs, præcis som vi havde regnet med, skriver Karina Kollits til avisen.

Hun var ellers ulykkelig, da avisen talte med hende onsdag, fordi hun ikke kunne finde sin hvide kongepyton, Gringo. Låsen til terrariet var mandag aften ikke blevet låst ordentligt, så derfor kunne slangen selv kravle ud. Siden da ledte Karina Kollits intensivt efter kongepytonen.

- Vi har pillet sofaen fra hinanden og pillet paneler af i køkkenet, for at se om han kan have gemt sig der, fortalte Karine Kollits, da Gringo havde været væk et par dage.

Hun havde endevendt carport og redskabsrum, og sammen med en af sine hunde og en god ven havde hun ledt i nærområdet. Men desværre uden held.

Annonce

Fuldstændig uskadt

Mens kongepytonen har været væk, har Karina Kollits sørget for at tænde radiatorerne i hjemmet. En kongepyton er nemlig et vekseldyr, der skal have varme, og Karina Kollits frygtede derfor for Gringos liv, mens han var væk.

- Der er 25 grader i den kolde ende af terrariet og 32-34 grader i den varme del, så nætterne er alt for kolde. Jeg håber stadig, at vi finder ham indenfor. Han vil helt naturligt søge varmen, som han flytter sig efter, fortalte Karina Kollits til avisen onsdag.

Alt tyder på, at kongepytonen har haft det tilpas i sit skjul.

- Han fuldstændig uskadt og slet ikke afkræftet. Han er nu tilbage i sit terrarie og får fred nogle dage ovenpå dette eventyr, skriver Karina Kollits til avisen.

Efterlysning afblæst

Efter Gringo havde været væk et stykke tid, besluttede Karina Kollits i samråd med politiet at lægge et opslag om sit forsvundne kæledyr på Facebook-siden "Opslagstavlen i Egebjerg".

Politiet sendte også en efterlysning ud med informationer om at ringe 114, hvis man så den forsvundne kongepyton.

Efter slangen blev fundet, er både politiet og Karina Kollits venner og bekendte på Facebook blevet informeret.

- Jeg ringede til politiet med det samme og skrev et opslag på Facebook om, at han var kommet frem herhjemme ganske uskadt, skriver Karina Kollits.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce