Annonce
Østjylland

Efterskoleåbning vækker vild glæde i Vivild: Fejret med stjerneskud

Der har manglet unge mennesker på Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole i mere end to måneder, men nu ser det ud til, at der igen bliver liv i lokalerne. Pressefoto
På Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole glæder man sig til at modtage eleverne igen, efter at der har været tomt på skolen siden juleferien.

Vivild: Politiken meldte tirsdag ud, at avisen fra "flere kilder" havde erfaret, at regeringen og dens støttepartier er enige om, at alle efterskoler og højskoler i Danmark kan åbne fra mandag, og den nyhed spredte sig hurtigt blandt personalet på Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole.

- Det er fantastisk, og vi er da helt vildt glade lige nu, siger Per-Olaf Schmidt, der er konstitueret forstander på efterskolen.

Han befandt sig et stykke fra skolen, da han hørte nyheden, for han var med en flok af skolens lærere på vej til Klitmøller for at se på de faciliteter, der skal udgøre elevernes lejrtur, der er en erstatning for den skitur, de skulle have været på.

Annonce

- Vi hørte det lige før, vi kom til Hanstholm, så vi fejrede det med at spise et kæmpe stjerneskud, mens vi sad og kiggede ud over vandet, siger han.

Skal styre gensynsglæden

Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole har i lighed med alle andre efterskoler været lukket ned siden juleferien, så når eleverne vender tilbage, enten søndag eller mandag eftermiddag, så bliver den største opgave at tøjle glæden, vurderer Per-Olaf Schmidt.

- Der vil jo være en stor gensynsglæde, så den må vi sørge for at styre på bedste vis, siger han.

Eleverne har hele skoleåret været inddelt i samværsgrupper, som er den gruppe elever på maksimalt 30, som må være helt tætte. På Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole har det passet med, at eleverne har været inddelt i gange, og når de vender tilbage på skolen, bliver det under de samme vilkår, dog med den skærpelse, at de skal testes, hver gang de har været hjemme.

- Vi har sørget for, at man kan blive på skolen i så lange stræk som muligt. Der kommer et uafbrudt stræk til påske, og fra påske og frem til sommerferien bliver der kun to weekender, hvor eleverne ikke kan være på skolen, siger Per-Olaf Schmidt.

Annonce

Hjemmebesøg med kage

Selv om der har været lukket i over to måneder på efterskolen, så har personalet på bedste vis forsøgt at fastholde både undervisning, og ikke mindst den sociale del, der udgør en kæmpe stor del af efterskolelivet.


Vi er glade for, at efterskolerne får lov at åbne nu, for ellers kunne vi godt være bekymrede for konsekvenserne, for det er kun det ene år, man går på efterskole.

Per-Oluf Schmidt, forstander på Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole


- Vi har lagt meget vægt på de fællesskabsskabende aktiviteter, og vi har blandt andet haft "fællesløb", sang- og quizaftener, og lærerne har besøgt eleverne hjemme med kage og t-shirts for at holde humøret oppe, siger forstanderen.

- Vi er glade for, at efterskolerne får lov at åbne nu, for ellers kunne vi godt være bekymrede for konsekvenserne, for det er kun det ene år, man går på efterskole, og nogle elever kan heller ikke blive ved med at holde til, at håbet bliver skiftevis slukket og tændt, siger Per-Olaf Schmidt og fortæller, at der heldigvis kun har været en enkelt elev, der har meldt sig ud undervejs.

Selv om efterskolen får udmeldingen om genåbningen med kun en lille uges varsel, så bliver det ifølge forstanderen ikke noget problem.

- Det er ikke sådan, at vi skal i gang med en eller anden kaosplan nu. Vi har hele tiden været klar, så det er mere "yes, nu skete det", og så skal vi have aktiveret den plan, som ligger klar, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce