Annonce
Østjylland

Efterskolerne er ikke direkte ramt af nedlukningen,  men den påvirker - blandt andet på Mellerup Efterskole

På Mellerup Efterskole insisterer man på ikke at lade corona-pandemien ødelægge den gode julestemning. Arkivfoto: Bjarke Ørsted
Mellerup Efterskole har måttet droppe den traditionelle juleafslutning, hvor forældre kommer og lader sig underholde af elever og hygger med dem og lærerne. I stedet får de i år oplevelsen på video.

Randers: Selv om efterskolerne ikke er direkte berørt af nedlukningen, så har den seneste udvikling i smitten og de deraf følgende skrappere restriktioner i det meste af landet alligevel sat sine spor på eksempelvis Mellerup Efterskole.

Eleverne må gerne blive på skolen, og undervisningen foregår på helt normal vis, men som de fleste andre skoler og institutioner, har man også på Mellerup Efterskole traditioner for julemåneden, og dem er det lidt mere problematisk at holde i hævd.

- Vores traditionelle juleafslutning har vi måttet ændre. Normalt på den dag, forældrene kommer og henter deres børn hjem på juleferie, samles vi og hygger med oplæsning og ikke mindst sang.

Annonce

- Eleverne spiller og synger og kommer med små indslag, og der spises æbleskiver og hygges. Mens eleverne så pakker de sidste ting sammen, får forældrene en snak med lærerne, inden alle går hver til sit og ønsker hinanden en god jul, fortæller forstander Anne Dahl Iversen og fortsætter:

- Det kan vi jo ikke gøre i år. Men vi har valgt at tilgå situationen efter det halvfyldte glas' princip, hvorfor vi insisterer på, at coronaen ikke skal have held til at ødelægge den gode julestemning.

Video-julekort

Det betyder, at man på Mellerup Efterskole langt hen ad vejen holder fast i traditionerne. Det vil sige, man synger og spiller og hygger, men blot uden  forældre, som imidlertid ikke skal gå glip af den lille koncert.


Det kan vi jo ikke gøre i år. Men vi har valgt at tilgå situationen efter det halvfyldte glas' princip, hvorfor vi insisterer på, at coronaen ikke skal have held til at ødelægge den gode julestemning.

Anne Dahl Iversen, forstander, Mellerup Efterskole


- Vi holder arrangementet helt internt og laver så et video-julekort fra begivenheden, fortæller Anne Dahl Iversen.

Hun glæder sig dels over, hvad hun kalder en fantastisk opbakning fra fantastiske forældre, og ikke mindst over, at situationen også får eleverne til at rykke tættere sammen - i overført betydning naturligvis.

- Normalt er der en del af eleverne, som vælger at blive på skolen den sidste weekend inden jul. Det er også tilfældet i år, men efter den seneste nedlukning har en del flere meddelt, at de også bliver, hvorfor vi pludselig har måttet supplere den indkøbte mad med mere. Og det er jo dejligt, siger Anne Dahl Iversen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce