Annonce
Byudvikling

Efterspørgslen er enorm: Ejendomsinvestorer bygger 122 nye seniorboliger i Risskov

Det bliver to- og treværelses lejligheder, der i 2022 er færdigbygget i Risskov. Foto: Koncenton
Århusianske Koncenton har afsat en kvart milliard til at opføre 122 ældreboliger ved Risskov Engby langs Lystrupvej. Ældre Sagen hilser det nye boligfællesskab velkommen.

AARHUS: Der er penge i det grå guld, for alle demografiske pejlemærker viser, at vi får et ældreboom over de kommende år. Derfor investerer århusianske Koncenton nu 250 millioner kroner på at opføre 122 seniorboliger ved Risskov Engby, der i disse år opstår på den ene side af Lystrupvej.

- Vi opfører ejendomme i de byer, vi kalder vækstbyer, og man kan se, at befolkningstallene i Aarhus fortsat vil vokse. Samtidig kan vi se, at den største stigning bliver for borgere, som er over 67 år. Det er den vej, demografien går, og vores analyser viser, at der vil være efterspørgsel på seniorboliger, siger administrerende direktør for Koncenton, Peter Krogsgaard Jørgensen.

I alt vil virksomheden over de kommende år på vegne af deres investorer investere 10 milliarder kroner i nye boliger for ældre.

Annonce

De første pæle til fundamentet af de kommende boliger i Risskov er banket i jorden, men når byggeriet efter planen står klar, er det ikke meningen, at de kommende beboere skal sidde alene i deres spritnye lejligheder og se TV 2 Charlie dagen lang  - medmindre de foretrækker det.

Jeg synes, det er en positiv udvikling, at der bliver bygget så mange nye boliger, for der er mange ældre, der har en tendens til at blive ensomme med alderen.

Keld Skaaning, Ældre Sagen

Der er nemlig tale om et bofællesskab for ældre, fortæller Peter Krogsgaard Jørgensen.

- Vi kan se, at mange ældre frygter den ensomhed, der kan følge med alderen. Derfor er disse boliger centreret om fællesskabet med fællesrum, fælleshaver og et orangeri, så beboerne får rammerne til at lave noget i samvær med hinanden, siger Peter Krogsgaard Jørgensen.

En positiv udvikling

Ifølge Ældre Sagen lider flere end 55.000 danskere over 65 år i dag af ensomhed i en sådan grad, at det påvirker deres hverdag. Derfor hilser formanden for Ældre Sagen Aarhus Midt, Keld Skaaning, der selv bor i Vejlby, det nye byggeri af bofællesskabet glædeligt velkommen.

- Jeg synes, det er en positiv udvikling, for der er mange ældre, der har en tendens til at blive ensomme med alderen. Ens omgangskreds begynder at tynde ud, og derfor kan det være godt at flytte ind i sådan et bofællesskab, siger Keld Skaaning.

Han peger på Generationernes Hus på Aarhus Ø som et spændende projekt, der også er målrettet seniorer. Samtidig oplever lokalformanden for Ældre Sagen, at der er flere ældre, som viser interesse for at forlade sit mangeårige hjem for et seniorbofællesskab.

Generationernes Hus på Aarhus Ø. Foto: Aarhus Kommune

- Vores indtryk i Ældre Sagen er, at der er flere af disse projekter på vej, og jeg ved, at der er flere, der udviser interesse for at flytte i dem. Det hører jeg fra flere sider, siger Keld Skaaning.

Annonce

Klar i 2023

Det mærker man også hos Koncenton. Virksomhedens første forsøg med at opføre et seniorbofællesskab i Albertslund stod færdigt i år. Da havde flere end 400 skrevet sig på venteliste til de 82 boliger.

Størstedelen var lokale, fortæller Peter Krogsgaard Jørgensen.

- I Albertslund så vi mange lokale, som slog til og rykkede ind, og vi tror, det samme gør sig gældende i Aarhus og Risskov. Man vil gerne blive i det nærmiljø, man kender, men det er måske særligt omgangskredsen og børnebørnene, der trækker, snarere end haven og det store parcelhus, siger Peter Krogsgaard Jørgensen.

Det nye bofællesskab i Risskov Engby ventes at stå klart i løbet af 2023 og vil være en blanding af to- og treværelses lejligheder.

Artiklen er tidligere blevet bragt i RisskovLIV, der er et nyt hyperlokalt nyhedsbrevsmedie, som du kan tilmelde dig gratis her.

Annonce
Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Livsstil For abonnenter

Tegnestue på kajkanten: Anders er med i kampen om at designe Danmarks næste klassiker

Byudvikling

Beboerne stemt ned: Boligblokke i 'hård ghetto' skal jævnes med jorden

Debat

Stiften mener: Hvor mange skal dø, før kommunen vil sikre havnen?

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Erhverv For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 10 til 1

Aarhus

På trods af corona og isolation: Sexsygdom spreder sig i Aarhus

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Debat

Byudviklingen løber amok i Risskov: Vi glæder os til at se, hvad du dur til, Steen Stavnsbo

Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i nat på E45: Lastbil bragede ind i bil på nødsporet

Annonce