Annonce
Aarhus

Egå er blandt de dyreste sommerhusområder

Sommerhuse i postnummer 8250 Egå, som her ved Skæring Strand, er i 2016 røget på listen over de dyreste kvadratmeterpriser på fritidshuse. Arkivfoto: Axel Schütt

Når du køber et sommerhus, er det ikke bare husets stand, der er afgørende for prisen. Det er mindst lige så afgørende, hvor huset ligger. Det viser Boligsiden.dk's oversigt over de postnumre, hvor det var dyrest at købe fritidsbolig i 2016.

8250 Egå er strøget ind på tredjepladsen efter markante prisstigninger de seneste år. Dyrest er det i 3220 Tisvildeleje, der har trængt 9900 Skagen ned på en andenplads.

- Der er en række populære sommerhusområder, som køberne flokkes om. Det får priserne til at stige. I både Tisvildeleje og Egå er priserne steget med over 30 procent på to år, og det er et tydeligt tegn på de to områders popularitet, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

I Tisvildeleje kostede en gennemsnitlig sommerhuskvadratmeter i 2016 36.316 kroner. I Skagen var gennemsnitsprisen 33.152 kroner per kvadratmeter, mens den i Egå var 30.411 kroner.

På fjerde og femtepladsen ligger henholdsvis 3100 Hornbæk, og 8600 Silkeborg. De billigste sommerhuse fandt man i 2016 på Lolland i 4983 Dannemare og 4900 Nakskov. Her var kvadratmeterpriserne på lige godt 6.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce