Annonce
Østjylland

Egebjerg er trukket i festtøjet

På fredag er der fællesspisning, hvor man kan bygge sin egen burger. Privatfoto
Byfesten i Egebjerg varer til og med søndag. Lørdag er der sponsorcykelløb til fordel for den nye hal.

Egebjerg: Egebjerg er igen trukket i festtøjet.

Traditionen tro bliver der holdt byfest i Egebjerg i juni, og 2019 er ingen undtagelse med en række aktiviteter for børn og voksne ugen ud til og med søndag.

I år er et sponsorcykelløb en nyskabelse. Det finder sted på lørdag, hvor der samles penge ind til fordel for den nye Egebjerghal, der netop nu er ved at blive bygget.

Der bliver bygget en hel hal, men inventaret mangler. Derfor bliver der samlet penge ind til indkøb af bl.a. måltavle, fodboldbander, og håndboldmål.

Borgmester Peter Sørensen (S) går også en runde til løbet, som erhvervsdrivende har mulighed for at støtte.

Torsdag aften er det den tidligere håndboldspiller Lars Christiansen, der holder foredrag med titlen, "Når sandheden skal frem". Det er hans livshistorie på godt og ondt.

Foredraget bliver holdt i Egebjergskolens atriumgård, og billetter kan købes på Egebjerg IF's hjemmeside www.egebjerg-if.dk.

Annonce

Egebjerg-mesterskab

Fredag er der fællesspisning, hvor man kan bygge sin egen burger eller købe mad i cafeteriet.

Senere fredag aften bliver det årlige Egebjerg-mesterskab i høvdingebold afholdt. Der er tradition for god underholdning i løbet af konkurrencen.

Der er børnediskotek i klublokalet, og ungdomsskolen sørger for et diskotek for børn fra 5. klasse med livemusik.

Lørdag opstiller ungdomsskolen også en Funballz-bane i hallen, som alle er velkomne til at prøve, og Horsens Brand og Redning kommer med en brandbil, hvor man kan afprøve sine evner som brandmand.

Søndag afholdes det store bankospil.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce