Annonce
Østjylland

Egmont Højskolen har fundet ny forstander i baghaven

Søren Møllgaard Kristensen rykker sammen med sin familie ind i Egmont Højskolens forstanderbolig, når Ole Lauth går på pension til næste år. Privatfoto

Bestyrelsen har ansat Søren Møllgaard Kristensen fra Eriksminde Efterskole som Ole Lauths efterfølger.

Annonce

Det bliver Søren Møllgaard Kristensen, der sammen med sin familie rykker ind i Egmont Højskolens forstanderbolig, når Ole Lauth går på pension til næste år.

Dermed får skolen en lokal mand, idet Søren Møllgaard Kristensen i dag er forstander på Eriksminde Efterskole ved Bjerager.

- Vi har i ansættelsesudvalget været igennem en lang og grundig proces, hvor vi har forholdt os til 12 ansøgere og haft seks til samtale. Mange af ansøgerne var kvalificerede, så jeg er glad for, at det var et enigt udvalg, der indstillede ansættelsen af Søren Møllgaard Kristensen til bestyrelsen - en indstilling, bestyrelsen har fulgt i enighed, siger Sonja Mikkelsen, der er formand for Egmont Højskolens bestyrelse.

- Vi får en erfaren og kompetent leder, som kommer fra den frie skoleverden, som højskolerne også er en del af. Så i bestyrelsen ser vi frem til samarbejdet med Søren, fortsætter hun.

Søren Møllgaard Kristensen er 43 år, født og opvokset i Frederikshavn, gift og har tre børn i den skolepligtige alder. Han er uddannet lærer fra Aarhus Dag- og Aftenseminarium og også uddannet indenfor tømrer- og snedkerfaget. Han har været forstander for Eriksminde Efterskole i fire år og var inden da han lærer på efterskolen i en årrække.

- Lige siden jeg var på Egmont Højskolen for første gang for 16 år siden, har jeg vidst, at det var et helt særligt sted. Skolen er et sted hvor rummeligheden, tolerancen og solidariteten er i højsædet, og hvor man efterlever højskolernes hovedsigte, livsoplysningen, den folkelige oplysning og den demokratiske dannelse på den mest naturlige og ærlige måde. Man er levende optaget af at danne og myndiggøre mennesker. Det taler lige ind i mine grundholdninger og i mit frie skolehjerte, og jeg glæder mig meget til at blive en del af Egmont Højskolens forunderlige verden, siger han.

Også forstander Ole Lauth er tilfreds med valget.

- Både min kone Annie og jeg er meget glade for, at bestyrelsen har valgt "Søren fra Eriksminde". Med ham får skolen et højskolemenneske, som er rundet af de frie skolers grundtanker om livsoplysning og folkelig oplysning. Søren er et varmt og tænksomt menneske, som kan få mennesker på en skole til at fungere sammen. Det er et rigtig godt valg, siger forstanderen, der fratræder 30. september 2018.

Ansættelsesudvalget har haft deltagere fra højskolens bestyrelse, fra Hou Søsportscenters bestyrelse og fra ledelse og medarbejdere på Højskolen. Som forstander for Egmont Højskolen overtager Søren Møllgaard Kristensen samtidig den ulønnede stilling som direktør for Hou Søsportscenter.

Søren Møllgaard Kristensen tiltræder 1. juli 2018, når han har afsluttet skoleåret på Eriksminde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce