Annonce
Sport

Eigil er klar til at stå tidligt op mange gange under OL: Vil heppe foran fjernsynet, når sønnen spiller badminton

Eigll Rasmussen er klar til at følge sønnens OL-kampe i fjernsynet, selv hvis han skal stå tidligt. Og hunden er klar til at gå tur med Anne Skaarup Rasmussen, hvis hun synes, kampene bliver alt for gyserspændende. Foto: Hans Jørgensen
Farmand tog sine sønner med til badmintontræning i Ørting Hallen. Nu er den yngste blevet så dygtigt, at han kæmper om medaljer i Japan.

Saxild: Eigil Rasmussen har forberedt sig på, at vækkeuret skal stilles til at ringe tidligt i den kommende tid. Hans søn deltager i OL for første gang, og hvis det går, som farmand håber, så bliver det til mange kampe og til medaljer i Japan.

- De er otte timer foran, så hvis han spiller klokken 12, så er klokken 4 om morgenen her. Og det står vi op og ser. Så kan min kone gå en tur med hunden, hvis det bliver for spændende, siger Eigil Rasmussen.

Han er gift med Anne Skaarup Rasmussen, og deres søn Anders Skaarup Rasmussen skal sammen med Kim Astrup spille herredouble i badminton ved OL.

Annonce

Anders: Vi er klar

Anders Skaarup Rasmussen fortalte før afrejsen, at han og makkeren er klar.

- Vi føler, at forberedelserne har været rigtigt gode, tæt på optimale. Så er det spørgsmålet, om vi kan få alt det ud på banen. Det er sjældent, at det lykkes hver gang. Der er nogle, der er mere favoritter til medaljer, end vi er. Men vi har slået mange af de par, der også er favoritter, og vi går efter medaljer, sagde Anders Skaarup Rasmussen.

Han og Kim Astrup skal formentlig i kamp allerede lørdag 24. juli, og hvis de går videre fra den  indledende puljes tre kampe og kan vinde de næste kampe, så er der finale 31. juli.

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen (til højre) har spillet herredouble sammen i ni år og undervejs vundet EM og sidste år Swiss Open. Her er de fanget ved Danisa Denmark Open Badminton i Odense sidste efterår. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

-  Hvis vi står i en kvartfinale, kan alt ske. Men det første bliver at komme videre fra puljen, og det kan også blive svært. Det ville have været sjovt, hvis der havde været 20.000-30.000 tilskuere, for det løfter os. Nu er der nul, og det er, som det er. OL har jo været udskudt, og der har været alt muligt. Men vi har forberedt os på, at det er noget, vi har ventet på og skal have til at lykkes. Jeg håber, vi møder op i topform, så vores modstandere fornemmer, vi er der for at vinde, sagde Anders Skaarup Rasmussen.


Vi går efter medaljer.

Anders Skaarup Rasmussen, OL-deltager


Han glæder sig til at komme i gang.

- Vi har været i gang med træning mere eller mindre hver dag i syv uger, så jeg har været inde i en boble. Det er niende år, jeg spiller sammen med Kim, og det er første gang, vi er til OL, så det er kulminationen, fortalte Anders Skaarup Rasmussen.

De første tre puljekampe er mod modstandere fra Japan, Rusland og Nigeria, og de to bedste går videre.

Annonce

Med far til træning

Anders Skaarup Rasmussen er 32 år og bor med kone og barn i København. Han kom første gang i kontakt med badminton, da hans far tog ham med i Ørting Hallen.

- Jeg var ungdomstræner for nogle Ørting-børn og Anders' storebror Christian, og Anders var så lille, at han var med som ketsjerbærer. Så begyndte drengene at spille i Odder, da jeg blev træner der, og senere begyndte Anders at spille i Højbjerg med en kammerat. De var så gode, at de skulle derind, siger Eigil Rasmussen.

Storebror Christian Skaarup Rasmussen fik problemer med en skulder, men lillebror kom ind omkring landsholdet. Efter en afstikker til militæret begyndte han igen at spille, og i dag handler tilværelsen om badminton på fuld tid. Økonomien er skruet sammen af klubløn, præmiepenge og sponsorater.

Annonce

Far er stolt

- Men hvis han kunne tjene det samme som en middelmådig AGF'er, så ville han være lykkelig. Det var exceptionelt at han tog til Højbjerg som 11-årig, det er normalt for tidligt. Men jeg er stolt af ham, jeg synes, det er flot. Når man har evnen, så har man også pligten. Mange børn har prøvet en masse forskellige idrætsgrene, jeg kunne godt savne, at de har fokus. Man bør gå til noget. Snakken i omklædningsrummet og bagefter er guld værd, mener Eigil Rasmussen, der også har en fortid som skolelærer.

Selv om OL i Japan er lukket land for tilskuere, så kunne farmand ikke lade være med at prøve at komme med.

- Jeg havde søgt om at blive bagagebærer, men jeg kunne ikke blive akkrediteret. Så må vi se det i fjernsynet. Det kan jeg godt li', det er en god tv-sport. Men hvis det bliver rigtigt gyseragtigt, så begynder min kone at støvsuge, siger Eigil Rasmussen, der håber på, at sønnen skal spille mange kampe.

- Der er mange gode par med til OL, og i Asien er der en milliard, der spiller badminton. Men på en god dag kan de få medaljer. Det håber jeg, siger Eigil Rasmussen.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Slagter Kruse lukker efter 132 år: - Det er vemodigt, men også en lettelse

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Sport

En århusiansk sejlsportstirsdag er i vente: Med lidt held er der en OL-medalje

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Århusiansk guldsejler står tirsdag morgen i sin tredje OL-finale med mulighed for medalje: - I sidste ende er det oppe i hovedet

Alarm 112

Kvinde forsøgte at sælge telefon - men blev mødt af køkkenkniv

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Aarhus

Mandagens coronatal: Nye smittede holder sig under 100

AGF For abonnenter

David Nielsen rystede posen, men målene kommer stadig ikke af sig selv

Sport

Sara Slotts karriere slutter med styrt i OL-semifinalen

Annonce