Annonce
Aarhus

Ejendom risikerede kollaps: Nu må maskinerne igen arbejde

Sådan ser der ud på byggepladsen, hvor gravemaskinerne nu kan fortsætte arbejdet. Foto: Jens Thaysen
Arbejdet på nabogrunden til Vestergade 69 har stået stille i snart to måneder. Nu har bygherre fået tilladelse til at genoptage gravearbejdet på byggegrunden.

AARHUS: 30. januar blev beboerne i Vestergade 69 med få timers varsel evakueret, da myndighederne frygtede, at ejendommen ville bryde sammen på grund af gravearbejdet på nabogrunden.

Arbejdet på den tilstødende grund, der husede det tidligere Aarhus Hovedbibliotek, blev omgående indstillet, og maskinerne har siden den dag stået stille. Nu har Teknik og Miljø imidlertid givet tilladelse til, at bygherre igen må grave på byggepladsen ved Vestergade/Møllegade.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Aarhus Kommunes afdeling for Teknik og Miljø.

Annonce

Dokumentation modtaget

Snart vil der køre gravemaskiner på byggepladsen ved Vestergade/Møllegade. Teknik og Miljø har i dag givet bygherre tilladelse til at grave i området, så jorden på hele byggepladsen kommer i samme niveau - cirka 1,5 under gadeniveauet for Vestergade. I dag ligger jorden på byggepladsen i varierende højder, hedder det i pressemeddelelsen.

- Vi har nu modtaget dokumentation fra bygherren, der viser, at bygninger i området ikke skulle blive påvirket af gravearbejdet. Derfor har vi givet tilladelse til arbejdet, skriver Ann Hamborg, afdelingschef i Teknik og Miljø.

Når bygherren sætter gang i gravearbejdet, er de forpligtede til at holde øje med, at Vestergade 69 ikke bliver påvirket af arbejdet. Derfor er der fortsat sensorer på bygningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce