Annonce
Aarhus

Ejendom risikerer at bryde sammen: Beboere i Aarhus evakueret

Det skulle pludselig gå stærkt, da beboerne i Vestergade 69 skulle evakures. Foto: Jens Thaysen

En del af Vestergade i Aarhus er spærret af og beboerne i en ejendom er evakueret. Der sker, fordi Østjyllands Brandvæsen frygter, at ejendommen bryder sammen.

AARHUS: Beboerne i en ejendom i Vestergade i Aarhus C blev onsdag midt på eftermiddagen evakueret.

Østjyllands Brandvæsen oplyste i første omgang på Facebook, at en "Ejendom Vestergade i Aarhus evakueret på grund af fare for sammenstyrtning."

Beboerne i Vestergade 69 måtte derfor i hast forlade deres lejligheder samtidig med at Vestergade blev spærret af på strækningen fra Vester Alle og frem til Vesterport.

På nabogrunden til Vestergade 69 lå det gamle hovedbibliotek, som er revet ned.

Annonce
Vestergade er spærret af på strækningen mellem Vester Alle og Vesterport. Foto: Jens Thaysen
Tanya Caspersen , der her ses i rød jakke, og der andre beboere i Vestergade 69 blev onsdag evakueret. Foto: Jens Thaysen

Ekspert turde ikke selv gå ind i ejendommen

Indsatsleder hos Østjyllands Politi Johnny Damgård forklarede onsdag eftermiddag, at det var en begrundet frygt for, at ejendommen i værste fald skulle styrte sammen, der fik myndighederne til at reagere.

- Revnedannelserne er blevet værre i løbet af dagen. Der falder puds ned både i lejlighederne og i trappeopgangen, fortalte han til Århus Stiftstidende, der var til stede i Vestergade.

Han sagde videre, at en ekspert tidligere i dag vurderede, at Vestergade 69 var særdeles farlig at opholde sig i.

- Eksperten havde ikke lyst til selv at gå ind i ejendommen, fortalte indsatslederen.

Foreløbig er Vestergade spærret af frem til i morgen, hvor en ny ekspert skal undersøge skaderne på ejendommen.

Ansvaret og genhusning

Ifølge Århus Stiftstidendes oplysninger, bor der i alt 28 personer i Vestergade 69, ligesom der i stueplan er to lejemål - Værtshuset Hos Anton og Café Mellemfolk.

Årsagen til bygningens skrøbelighed skal findes i den renovering af det gamle hovedbibliotek i Mølleparken, der er i gang i øjeblikket. Det MT Højgaard, der står for den renovering.

MT Højgaard oplyser, at der endnu ikke er klarhed over de nærmere omstændigheder omkring risikoen for sammenstyrtning i Vestergade 69.

Derfor vil selskabet ikke på nuværende tidspunkt påtage sig ansvaret for situationen i etageejendommen.

MT Højgaard har dog bestilt hotelværelser til ejendommens beboere. Ifølge MT Højgaard er det almindelig standard i den slags situationer.

Revner i væggene

Onsdag eftermiddag stod hovedparten af ejendommens beboere nede på gaden og frygtede for, at ejendommen skulle brase sammen.

Tanya Caspersen, en beboerne i ejendommen, fortalte, at revnerne opstod allerede torsdag i sidste uge.

- Pludselig kunne vi se revner i væggene og flere døre kunne ikke lukkes, forklarede hun.

Ifølge Tanya Caspersen gik der kun en halv time fra eksperterne var kaldt ud til ejendommen, før beboerne fik besked om, at ejendommen skulle evakueres.

- Jeg tænker at det ikke er så nice. Lige nu er jeg bange for hvad der sker med vores ting, sagde Tanya Caspersen, der bor på 4. sal i ejendommen i et kollektiv.

- Det er en tragikomisk situation, der bare bliver værre og værre med tiden, forklarede hun, mens hun søgte trøst hos medbeboere i kollektivet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce