Annonce
Aarhus

Ejendomsmatador: Hvem vil låne dette hus?

Det er denne bygning, Steen Mengel vil låne ud. Foto: Axel Schütt
Steen Mengel vil stille det tidligere finanscenter for Danske Bank til rådighed for nogle, der mangler plads på grund af coronakrisen.
Annonce

AARHUS: Steen Mengel, ejendomsudvikler i Aarhus, har en stor ejendom stående tom på hjørnet af J.M. Mørks Gade og Åboulevarden i Aarhus. Nu spørger han, om nogen vil låne den, hvis de har fået behov for plads på grund af coronavirussen.

Ejendommen med adressen Åboulevarden 69 husede tidligere personalet i Danske Banks Finanscenter i Aarhus, men det er nu flyttet til bankens nye bygning på hjørnet af Jægergårdsgade og Spanien ved Sydhavnen.

- En lejer, som ville bruge tre fjerdedele af de 4.250 kvadratmeter i huset, var parat til at flytte ind, men sprang fra i sidste øjeblik på grund af krisen. Derfor stiller jeg det nu til rådighed kvit og frit for nogle, som er kommet i vanskeligheder på grund af krisen, siger Steen Mengel, der gerne undværer lokalerne i huset for et halvt år eller mere.

Mengel, der ejer ejendommen sammen med Anders Linnet, håber, at nogen kan bruge lokalerne, og han nævner selv Aarhus Kommune som en mulighed.

- Det er et flot tilbud, men ingen i organisationen kan se et behov for ekstra plads lige nu, svarer kommunikations- og pressechef i Aarhus Kommune, Niels Buch Johansen.

Kvindekrisecentret kan få behov for mere plads senere. Kunne de låne noget af huset, hvis de kan bruge det?

- Jeg er åben for en dialog, hvis det bliver aktuelt, siger Steen Mengel.

Huset er indrettet som en kontorbygning med meget store møderum og en række kontorer.

Ny jydske Kjøbstad-Creditforening rykkede ind i bygningen i 1911-12 som det nye hovedsæde, der var tegnet af Eggert Achen og Thorkel Møller. I 1969-70 stod arkitekt Niels Christian Skjøth for en væsentlig ombygning af huset, hvor blandt andet vinduerne mod øst blev ændret.

I 1984 opførte arkitektfirmaet Kjær & Richter en tilbygning til hovedsædet, der siden en fusion i 1972 har huset Kreditforeningen Danmark. Siden kom Danske Bank og Danica Pension til.

Bygningen

  • Åboulevarden 69. Ny jydske Kjøbstad-Creditforening rykkede ind i bygningen i 1911-12 som det nye hovedsæde, der var tegnet af Eggert Achen og Thorkel Møller. I 1969-70 stod arkitekt Niels Christian Skjøth for en væsentlig ombygning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus

Norringholm

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce