Annonce
Aarhus

Ejendomsmatador: Hvem vil låne dette hus?

Det er denne bygning, Steen Mengel vil låne ud. Foto: Axel Schütt
Steen Mengel vil stille det tidligere finanscenter for Danske Bank til rådighed for nogle, der mangler plads på grund af coronakrisen.

AARHUS: Steen Mengel, ejendomsudvikler i Aarhus, har en stor ejendom stående tom på hjørnet af J.M. Mørks Gade og Åboulevarden i Aarhus. Nu spørger han, om nogen vil låne den, hvis de har fået behov for plads på grund af coronavirussen.

Ejendommen med adressen Åboulevarden 69 husede tidligere personalet i Danske Banks Finanscenter i Aarhus, men det er nu flyttet til bankens nye bygning på hjørnet af Jægergårdsgade og Spanien ved Sydhavnen.

- En lejer, som ville bruge tre fjerdedele af de 4.250 kvadratmeter i huset, var parat til at flytte ind, men sprang fra i sidste øjeblik på grund af krisen. Derfor stiller jeg det nu til rådighed kvit og frit for nogle, som er kommet i vanskeligheder på grund af krisen, siger Steen Mengel, der gerne undværer lokalerne i huset for et halvt år eller mere.

Mengel, der ejer ejendommen sammen med Anders Linnet, håber, at nogen kan bruge lokalerne, og han nævner selv Aarhus Kommune som en mulighed.

- Det er et flot tilbud, men ingen i organisationen kan se et behov for ekstra plads lige nu, svarer kommunikations- og pressechef i Aarhus Kommune, Niels Buch Johansen.

Kvindekrisecentret kan få behov for mere plads senere. Kunne de låne noget af huset, hvis de kan bruge det?

- Jeg er åben for en dialog, hvis det bliver aktuelt, siger Steen Mengel.

Huset er indrettet som en kontorbygning med meget store møderum og en række kontorer.

Ny jydske Kjøbstad-Creditforening rykkede ind i bygningen i 1911-12 som det nye hovedsæde, der var tegnet af Eggert Achen og Thorkel Møller. I 1969-70 stod arkitekt Niels Christian Skjøth for en væsentlig ombygning af huset, hvor blandt andet vinduerne mod øst blev ændret.

I 1984 opførte arkitektfirmaet Kjær & Richter en tilbygning til hovedsædet, der siden en fusion i 1972 har huset Kreditforeningen Danmark. Siden kom Danske Bank og Danica Pension til.

Bygningen

  • Åboulevarden 69. Ny jydske Kjøbstad-Creditforening rykkede ind i bygningen i 1911-12 som det nye hovedsæde, der var tegnet af Eggert Achen og Thorkel Møller. I 1969-70 stod arkitekt Niels Christian Skjøth for en væsentlig ombygning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ny aflysning: Corona-epidemien spænder igen ben for kæmpe fællesfest

Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce