Annonce
Aarhus

Ejendomsmatador vil sponsere alternative fodgængerfelter i Aarhus

<p>De her kender du også fra tv-transmissioner af sport med reklamer. Det ser ud som om striberne er trin. Men det er det ikke.</p>

Den århusianske ejendomsmatador Steen Mengel vil have fodgængerfelter i Aarhus, som sætter liv i byen. Han er parat til at finansiere nogle af dem.

Fodgængerfelter kender vi som en omgang hvide stiber tværs over en gade. Men kan de også laves anderledes?
Annonce
De her kender du også fra tv-transmissioner af sport med reklamer. Det ser ud som om striberne er trin. Men det er det ikke.
Ja, det kan de da.
Hvad med en fodsål. Så er man da ikke i tvivl om, hvad området skal bruges til.
Steen Mengel, århusiansk ejendomsmatador, har fundet en hel stribe af den mere usædvanlige slags på billeder på nettet.
Her er også en lille vejledning i, hvad striberne skal bruges til.
Og han spørger, om vi da ikke skal have sådan nogle her i byen.
Steen Mengel ved et af de traditionelle fodgængerfelter. Han synes, de kan gøres sjovere. Privatfoto
»Det vil kalde på smilet og virkelig skabe opmærksomhed, uden at det går ud over trafiksikkerheden. Og folk udefra vil lægge mærke til vores by,« siger Steen Mengel.
Her kan vi se, hvad klokken er slået. Et armsbåndsur.
Hvis kommunen er med på ideen, er han klar til at finansiere noget af det, siger han.
Her kan du spille klaver, når du går over gaden.
Hos Aarhus Kommune afviser ingeniør Anne Høgh Vinter fra Center for Byens Anvendelse bestemt ikke ideen.
En af de mere makabre. Patroner.
Hun har undersøgt mulighederne.
Man behøver ikke gå i lynfart, selv om det er en lynlås.
»De usædvanlige fodgængerfelter er både sjove og flotte, og de kunne se godt ud i Aarhus. Jeg er i færd med at finde ud af, hvilke erfaringer, der er med dem. De falder uden for de standardkrav, der er til fodgængerfelter efter Vejreglerne. Skal de laves, skal der en dispensation til fra Vejdirektoratet,« siger Anne Høgh Vinter, der også mener, at det er realistisk at hente finansiering udefra til et eventuelt projekt.
Selvfølgelig er asfalten rød, når det handler om hjerter.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Her er planen: Dagtilbud og folkeskoler i Aarhus åbner gradvist over flere dage

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

AGF

Fra 10-15 millioner til uvished om AGFs regnskab: - Vi kan simpelthen ikke regne ud, hvilket resultatet vi ender med

Annonce