Annonce
Aarhus

Ejer efter Kähler-handel: Som at opleve et barn flytte hjemmefra

Frantz Longhi er tilfreds med salget af Kähler. Han kalder det et eventyr. Her er han i den nye pop-up butik i Bruuns Gade i Aarhus. Foto: Hans Petersen

Derfor solgte den århusianske arkitekt og idémager Frantz Longhi Kähler Keramik for et trecifret millionbeløb.

AARHUS: Når Frantz Longhi forleden solgte Kähler med den berømte keramik, var det for at styrke fokus på møbelforretningerne Paustian og møblerne Warm Nordic, der har et meget bredere sortiment end keramik.

Den århusianske iværksætter slog fredag dørene op i M.P. Bruuns Gade 46 i Aarhus til en midlertidig butik, der skal præsentere og sælge den nye serie møbler, han nu får lavet.

- Jeg vil gerne gøre det samme med Warm Nordic, som jeg gjorde med Kähler. Noget næsten ukendt blev til det mest kendte i branchen i Danmark og Norge. Men at have solgt Kähler er næsten som at opleve et barn flytte hjemmefra, og det skete præcis på 10-årsdagen for købet, siger Frantz Longhi, da han besøgte pop-up-butikken i Bruunsgade fredag.

Selv betegner Longhi historien om Kähler som et eventyr. Der er et kæmpe potentiale i det i udlandet, og der har køberen Rosendahl i forvejen store slagskanaler, mener han.

- Jeg havde ikke drømt om den succes. Investeringen har jeg fået 100 gange igen foruden udbytte, siger Longhi, der solgte Kähler for et ukendt trecifret millionbeløb.

Pop-up shop

Warm Nordics pop-up shop ligger M. P. Bruuns Gade 46 i Aarhus. Den er åben i oktober på fredage kl. 12-18 og lørdage kl. 10-15.

Direktør i Warm Nordic, Lene Nygaard, ved den eftertragtede stol Fried Egg, der er designet af Hans Olsen i 1957. Foto: Axel Schütt
Annonce

Bestsellere

Warm Nordic bliver solgt i 15 lande, og Frantz Longhi er stolt af, at mærket allerede har fået to priser i branchen herhjemme.

- Vi har allerede en bred kollektion af møbler og interiør, og vi vil gøre den større. Vi ligger på en høj hylde på kvaliteten og er blandt de bedste brands i landet, siger Longhi.

Direktør Lene Nygaard oplyser, at Warm Nordic sælger godt i alle lande. Stolene Fried Egg, Gesture Chair og små træfugle er allerede bestsellere.

- Øverst i antal står træfuglene. De findes i fire forskellige figurer og er aldrig ens, fordi teaktræet giver et spil, siger Lene Nygaard.

Fuglene er lavet med tilladelse fra århusianeren Kim Henning Holm-Sørensen, hvis far Svend Aage Holm-Sørensen har designet dem.

- De har aldrig været i produktion før, men vi så dem under et besøg i Egå hos sønnen og fik lov at producere dem, siger Lene Nygaard.

Warm Nordic kan købes på nettet og i de to Paustian-butikker i Aarhus og København. En tredje Paustian vil stå klar midt i København slutningen af året. Både levering og eventuel returnering er gratis.

Fuglene i Warm Nordic er blevet bestsellere. Der er fire forskellige, og de har aldrig før været i produktion. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce