Annonce
Aarhus

Ejer efter Kähler-handel: Som at opleve et barn flytte hjemmefra

Frantz Longhi er tilfreds med salget af Kähler. Han kalder det et eventyr. Her er han i den nye pop-up butik i Bruuns Gade i Aarhus. Foto: Hans Petersen

Derfor solgte den århusianske arkitekt og idémager Frantz Longhi Kähler Keramik for et trecifret millionbeløb.

AARHUS: Når Frantz Longhi forleden solgte Kähler med den berømte keramik, var det for at styrke fokus på møbelforretningerne Paustian og møblerne Warm Nordic, der har et meget bredere sortiment end keramik.

Den århusianske iværksætter slog fredag dørene op i M.P. Bruuns Gade 46 i Aarhus til en midlertidig butik, der skal præsentere og sælge den nye serie møbler, han nu får lavet.

- Jeg vil gerne gøre det samme med Warm Nordic, som jeg gjorde med Kähler. Noget næsten ukendt blev til det mest kendte i branchen i Danmark og Norge. Men at have solgt Kähler er næsten som at opleve et barn flytte hjemmefra, og det skete præcis på 10-årsdagen for købet, siger Frantz Longhi, da han besøgte pop-up-butikken i Bruunsgade fredag.

Selv betegner Longhi historien om Kähler som et eventyr. Der er et kæmpe potentiale i det i udlandet, og der har køberen Rosendahl i forvejen store slagskanaler, mener han.

- Jeg havde ikke drømt om den succes. Investeringen har jeg fået 100 gange igen foruden udbytte, siger Longhi, der solgte Kähler for et ukendt trecifret millionbeløb.

Annonce

Pop-up shop

Warm Nordics pop-up shop ligger M. P. Bruuns Gade 46 i Aarhus. Den er åben i oktober på fredage kl. 12-18 og lørdage kl. 10-15.

Direktør i Warm Nordic, Lene Nygaard, ved den eftertragtede stol Fried Egg, der er designet af Hans Olsen i 1957. Foto: Axel Schütt

Bestsellere

Warm Nordic bliver solgt i 15 lande, og Frantz Longhi er stolt af, at mærket allerede har fået to priser i branchen herhjemme.

- Vi har allerede en bred kollektion af møbler og interiør, og vi vil gøre den større. Vi ligger på en høj hylde på kvaliteten og er blandt de bedste brands i landet, siger Longhi.

Direktør Lene Nygaard oplyser, at Warm Nordic sælger godt i alle lande. Stolene Fried Egg, Gesture Chair og små træfugle er allerede bestsellere.

- Øverst i antal står træfuglene. De findes i fire forskellige figurer og er aldrig ens, fordi teaktræet giver et spil, siger Lene Nygaard.

Fuglene er lavet med tilladelse fra århusianeren Kim Henning Holm-Sørensen, hvis far Svend Aage Holm-Sørensen har designet dem.

- De har aldrig været i produktion før, men vi så dem under et besøg i Egå hos sønnen og fik lov at producere dem, siger Lene Nygaard.

Warm Nordic kan købes på nettet og i de to Paustian-butikker i Aarhus og København. En tredje Paustian vil stå klar midt i København slutningen af året. Både levering og eventuel returnering er gratis.

Fuglene i Warm Nordic er blevet bestsellere. Der er fire forskellige, og de har aldrig før været i produktion. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Se de vilde billeder: AGF-triumf i Herning

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Annonce