Annonce
Aarhus

Ejer vil rive uroplaget butikscenter ned og bygge boliger

Frydenlund Centret er plaget af uro, tomme butikslokaler og manglende vedligeholdelse. Nu vil ejeren gerne rive det ned og erstatte det med et større boligbyggeri med butikker i stueplan. Foto: Henrik Havbæk Madsen

Forslag: Frydenlund Centret skal rives ned og erstattes af en stor boligkarré med butikker i stueplan. Borgermøde om planerne i løbet af efteråret.

AARHUS: Det forfaldne, mere end halvtomme og uroplagede Frydenlund Centret, hvor en stor gruppe unge for kort tid siden smadrede et pizzeria med baseballbats, skal rives ned.

I stedet skal der opføres en boligkarré-bebyggelse på godt 20.000 etagekvadratmeter i fire-seks etager. I stueplan mod Viborgvej og Frydenlunds Allé skal der være butikker og restauranter.

Parkering foreslås i stueplan under et overdækket gårdmiljø.

Det er den plan, centerets ejer, NREP - Nordic Real Estate Partners Aps - har præsenteret kommunen for.

Annonce
Sådan ser den helt foreløbige plan for omdannelsen af Frydenlund Centret ud. Centret og dets p-plads erstattes af en boligkarré. Samtidig er det planen af to huse i nabolaget langs Viborgvej også kan erstattes af etageboliger.Illustration: Cebra

Borgermøde om planerne

Forslaget er for tiden i en såkaldt forundersøgelse og vil siden komme i en egentlig forhøring blandt beboerne i nabolaget. Først derefter kan arbejdet med at lave et forlag til lokalplan gå i gang.

- Vi ønsker en tidlig borgerinddragelse i forhold til planerne og er allerede i dialog med Fællesrådet for Møllevangen, Fuglebakken, Frydenlund og Charlottehøj. Vi planlægger et borgermøde om omdannelsen af Frydenlund Centret - det bliver formentlig lige efter efterårsferien - hvor både fællesrådet og centerets ejer vil være repræsenteret, fortæller Thomas Lygum Sidelmann, arkitekt i kommunens planafdeling.

Han fortæller, at centrets ejere blandt andet ønsker at opføre kollegieboliger. Her vil kommunen nok stå fast på sit princip om, at mindst 30 procent af boligarealet skal være boliger, der er egnet til familier. Målet er at skabe blandede boligområder.

Et bud på hvordan form og skala kan blive for boligbyggeri på og omkring Frydenlund Centret.Illustration: Cebra

Byggeplan breder sig

Området omkring Frydenlund Centret ligger på den fortætnings-akse langs Viborgvej, som byrådet lægger op til i Kommuneplan 2017.
- Planen er, at der med næste etape af letbanen kommer et letbanestop ved Frydenlund, så også derfor harmonerer projektet godt med ønskerne om fortætning langs letbanen, siger Thomas Lygum Sidelmann.

Ejere af to huse - Viborgvej 100 og Haslevangsvej 2 - ønsker, at deres matrikler bliver omfattet af en lokalplan, så der kan bygges boliger i to-fem etager på dem.

- Der har vi en udfordring, fordi der mellem de to huse ligger et grønt område, der tilhører en grundejerforening. Den ønsker ikke, at der bliver bygget på det grønne område, siger Thomas Lygum Sidelmann og fortsætter:

- Vi skal derfor lave en lokalplan, så grundejerforeningen kan beholde det grønne område, så længe den ønsker det - og som samtidig sikrer, at der på et tidspunkt kan skabes en helhed i området.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce