Annonce
Østjylland

Ejere af Brødhuset har købt Saxild Strand Camping

Ruth og Jens Toldstrup ville oprindelig bygge et vandrehjem ved Trekanten i Saxild - nærmere betegnet, hvor Brødhuset ligger i dag. Nu har de i stedet købt Saxild Strand Camping på den anden side af vejen. Foto: Søren E. Alwan
Ruth og Jens Uth Toldstrup har endnu ikke bestemt, hvad der skal ske med dagligvarebutikken på den anden side af vejen.

Saxild Strand: Efter 20 år som campingfatter har Thorkild Jensen solgt sit hjertensbarn Saxild Strand Camping.

Køberne er ægteparret Ruth og Jens Uth Toldstrup, der i forvejen ejer Brødhuset på den anden side af Strandvejen, og som oprindelig ville bygge et vandrehjem her. Planerne stødte dog i starten af marts ind i problemer, fordi der ifølge parret ville komme for mange restriktioner på byggeriet. De bad derfor om at få aflyst det tillæg til lokalplanen, som ellers var kommet ret langt i systemet.

- Siden er der sket meget, idet vi 15. marts overtog nøglerne til campingpladsen og allerede er rykket ind. I starten dog sammen med Thorkild, som er så flink at hjælpe os i gang, siger Jens Uth Toldstrup, der har en fortid som landmand, men glæder sig meget til at komme i gang som campingplads-ejer.

- Jeg kan godt lide at være omgivet af mennesker, og det er man her. Mange af Thorkilds medarbejdere forbliver ansat, og desuden håber vi på hjælp fra vores voksne børn, siger Jens Uth Toldstrup, der bor i Saxild sammen med hustruen Ruth Toldstrup.

Annonce

Jeg kunne godt ønske mig, at nogle vil leje Brødhuset og sælge dagligvarer i sommerperioden. Vi har ikke selv forstand på at drive butik.

Jens Toldstrup, ejer af brødhuset og nu også Saxild Strand Camping ved trekanten

Åben overfor ideer

Hvad angår Brødhuset har parret endnu ikke besluttet, hvad der skal ske med bygningen, som står tom. Men vandrerhjem bliver der ikke bygget, idet et sådant vil blive opført inde på campingpladsen, hvis det en dag skulle blive aktuelt.

- Vi ved ikke, om vi vil sælge Brødhuset, eller om vi selv kan bruge bygningen, siger Jens Uth Toldstrup, der opfordrer folk til at henvende sig, hvis de har et projekt, som kan passe til stedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce