Annonce
Østjylland

Ejere af Brødhuset har købt Saxild Strand Camping

Ruth og Jens Toldstrup ville oprindelig bygge et vandrehjem ved Trekanten i Saxild - nærmere betegnet, hvor Brødhuset ligger i dag. Nu har de i stedet købt Saxild Strand Camping på den anden side af vejen. Foto: Søren E. Alwan
Ruth og Jens Uth Toldstrup har endnu ikke bestemt, hvad der skal ske med dagligvarebutikken på den anden side af vejen.

Saxild Strand: Efter 20 år som campingfatter har Thorkild Jensen solgt sit hjertensbarn Saxild Strand Camping.

Køberne er ægteparret Ruth og Jens Uth Toldstrup, der i forvejen ejer Brødhuset på den anden side af Strandvejen, og som oprindelig ville bygge et vandrehjem her. Planerne stødte dog i starten af marts ind i problemer, fordi der ifølge parret ville komme for mange restriktioner på byggeriet. De bad derfor om at få aflyst det tillæg til lokalplanen, som ellers var kommet ret langt i systemet.

- Siden er der sket meget, idet vi 15. marts overtog nøglerne til campingpladsen og allerede er rykket ind. I starten dog sammen med Thorkild, som er så flink at hjælpe os i gang, siger Jens Uth Toldstrup, der har en fortid som landmand, men glæder sig meget til at komme i gang som campingplads-ejer.

- Jeg kan godt lide at være omgivet af mennesker, og det er man her. Mange af Thorkilds medarbejdere forbliver ansat, og desuden håber vi på hjælp fra vores voksne børn, siger Jens Uth Toldstrup, der bor i Saxild sammen med hustruen Ruth Toldstrup.

Annonce

Jeg kunne godt ønske mig, at nogle vil leje Brødhuset og sælge dagligvarer i sommerperioden. Vi har ikke selv forstand på at drive butik.

Jens Toldstrup, ejer af brødhuset og nu også Saxild Strand Camping ved trekanten

Åben overfor ideer

Hvad angår Brødhuset har parret endnu ikke besluttet, hvad der skal ske med bygningen, som står tom. Men vandrerhjem bliver der ikke bygget, idet et sådant vil blive opført inde på campingpladsen, hvis det en dag skulle blive aktuelt.

- Vi ved ikke, om vi vil sælge Brødhuset, eller om vi selv kan bruge bygningen, siger Jens Uth Toldstrup, der opfordrer folk til at henvende sig, hvis de har et projekt, som kan passe til stedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce