Annonce
Aarhus

Ejerne af populær Aarhus-restaurant åbner nyt spisested på Åboulevarden

Den nye madbar Elle Belle får adresse på Åboulevarden 55. Foto: Kasper Kudsk Baymler
De tre ejere af SyvNi13 åbner et nyt spisested med skiftende menukort, fokus på gode råvarer og at reducere madspild.

AARHUS: I begyndelsen af det nye år kan århusianerne se frem til et nyt spisested, når ejerne bag restaurant SyvNi13 åbner dørene til spisestedet Elle Belle på Åboulevarden 55.

Ambitionen er at skabe en prisvenlig a la carte madbar med fokus på gode råvarer og at reducere madspild. Stedet kommer til at levere små, delevenlige retter og vil primært bestå af fisk-, skaldyr- og grøntsagsretter. Der vil dog ikke være et fast menukort og derfor kan retterne skifte fra dag til dag.

- Vi er meget fokuserede på at skabe et så godt produkt som muligt til den lavest mulige pris. Vi bruger derfor kun sæsonråvarer, som vi synes er af en høj nok kvalitet. Hvis vi løber tør, melder vi udsolgt, og hvis vi har råvarer i overskud, bruger vi det til nye retter, der måske kun eksisterer indtil vi har brugt, hvad der er tilbage. På den måde undgår vi at smide store, unødige mængder mad ud, siger Kalle Jensen, som er medstifter af SyvNi13 og Elle Belle, og tilføjer, at der også vil være stor udskiftning i drikkevarer, da man vil aftage nogle af leverandørernes restprodukter.

Annonce
Den nye madbar byder på små og delevenlige retter. Foto: Elle Belle

Det varierede menukort kommer til at bestå af 13 til 16 retter i prisklassen 50-120 kroner. Herudover vil drikkekort byde på natur- og økologisk vin, specialøl og alkoholfri øl, cocktail og hjemmelavet juice. Udbuddet kommer til at koste mellem 30 og 80 kroner.

Ejerne af Elle Belle

Ejerne af det nye uformelle spisested på Åboulevarden er Kalle Jensen, Frederik Hejberg Pedersen og Asbjørn Kyed Sørensen. De åbnede det populære spisested SyvNi13 i oktober 2019, som de har drevet selv under corona. SyvNi13 blev i november kåret som Årets Bedste Nye Spisested ved Byens Bedste.

Køkkenchef på Elle Belle bliver 22-årige Jamie Vincent, der i september 2021 blev udlært som kok hos SyvNi13.

Uformel atmosfære

I det hele taget vil initiativtagerne gerne skabe et uformelt spisested med masser af musik og tilgængelige retter. Ambitionen om at skabe en speciel atmosfære, hvilket også vil kunne ses på antallet af personale på det nye spisested.

- Der findes mange gode restauranter, men vi vil gerne lave en god madbar i byen, hvor vi tager nogle af værdierne fra Spanien og Portugal og får skabt en barstemning, siger Kalle Jensen og tilføjer, at det er stemningen fra Middelhavets himmelstrøg, man gerne vil bringe ind på den århusianske madscene.

Det er ejerne bag den populære restaurant SyvNi13, der vil åbne en ny madbar med en afslappet og sydlandsk stemning. Foto: Ejendomsselskabet Olav de Linde

- Vi har været rundt og kigge på lokaler i længere tid. Det er ofte lokalet, der sætter grænser for hvad der kan lade sig gøre, men ideen med en madbar med en tavlemenu som omdrejningspunkt, har eksisteret i et stykke tid. Vi vil gerne have, at gæsten selv kunne bestille. Det skaber en anden og mere uformel stemning. Derfor har vi valgt at fjerne den traditionelle del, hvor det er en tjener, som kommer ned og tager imod bestillingen og levere maden på en tallerken. Her bliver det kokkene, som kommer på banen og præsenterer det de har lavet, siger Kalle Jensen.

Den utraditionelle stemning har været vigtig for ejerne bag det nye sted.

Annonce

Forsmag på konceptet

- Det er vigtigt for os at skabe et uformelt sted, der ikke tager sig selv for højtideligt, men hvor vi selv har lyst til at gå ud og spise. Og føler sig tilpas i det. Jeg har ikke altid selv lyst til at tage pænt tøj på og sidde igennem flere timers mad, men det er vigtigt, uanset hvor jeg er, at jeg kan forvente at få god mad - også hvis jeg bare skal have en enkelt snacks eller to til en drink eller øl, inden jeg skal videre i byen. Den mulighed vil vi forsøge at give århusianerne, siger Kalle Jensen.

Den nye madbar kommer til at hedde Elle Belle og får adresse på Åboulevarden 55. Foto: Elle Belle

Det nye sted åbner officielt 5. januar næste år, men vil fra 15. december til 18. december give en forsmag på konceptet. Åbningstiderne bliver fra onsdag til lørdag mellem 11.30 og to om natten. Køkkenet vil dog være lukket mellem 21 og 22.

Elle Belle kommer til at kunne have 50 gæster ad gangen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Julefrokost kulminerede i opsigelser på stribe: Nu rejses der grov kritik af ikonisk Aarhus-café

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Læser undrer sig over træer med tøj på: - Det er grimt og garanteret ikke sundt for træerne

AGF For abonnenter

Transfervinduet lukker snart: Her er fem AGF-spørgsmål, vi endnu ikke har fået svar på

Debat

Jeg er ikke bange for at spå: Det nye stadion ender som et økonomisk problem

Alarm 112

Efterlysning gav pote: Rema-røver fængslet efter straksdom

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

Aarhus

DMI opjusterer stormvarsel: Voldsomt vejr rammer også Aarhus

AGF For abonnenter

Kom med bagom AGFs nye angriber: De spurgte, om han var den nye Kasper Dolberg, men Eskild Dall er gået helt i stå

Navne

Mangeårig DR-profil og valgvært fylder 80: - Journalistikken har forandret sig

Aarhus

Blev sat til salg for 38 millioner kroner: Nu er Aarhus-legendes pragtpalæ solgt

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Aarhus

Dagens corona-tal: To rekorder og igen over 3.000 nye smittede i Aarhus

Byudvikling For abonnenter

Nabohuset blev bygget 40 cm for tæt på Mogens´ grund: Nu er der faldet en klar afgørelse

Navne

Efter sygdom og massiv kritik åbner Memet ny delikatessebutik: - Jeg har lært af mine fejl, og intet bliver som før

Annonce