Annonce
Aarhus

Eks-soldater advarer mod veteranhjem nær Gellerup

Der skal være veteranhjem for hjemvendte soldater på adrssen Edwin Rahrsvej 61 i Brabrand

»Det er alt for tæt på Grimhøjmoskeen at placere et veteranhjem i Langdalen,« mener soldater-veteraner. Fonden Danske Veteranhjem afviser bekymringerne.

Annonce

»Find et andet sted. Det er alt for tæt på Gellerup og Grimhøjmoskeen at placere et veteranhjem for danske soldater og udsendte i Langdalen i Brabrand.«

Sådan lyder advarslen fra to veteraner, Århus Stiftstidende har talt med, og som hævder, at de har bred opbakning blandt mange veteraner i Aarhus-området.

De to veteraner henviser til avisens nyhed i torsdags om, at Fonden Danske Veteranhjem er tæt på af afslutte købet af en storvilla på Edwin Rahrsvej på kanten af Langdalen. Sagen behandles i Aarhus Kommune og er for tiden i nabohøring.

»Villaen i Langdalen er dejlig og konceptet er fuldstændig korrekt, men placeringen er forkert. Der er kun 400 meter til Grimhøjmoskeen, og det er for tæt,« mener Preben H., der er soldat og bor nord for Aarhus.

Hans efternavn er redaktionen bekendt, men han ønsker at være anonym grundet sagens indhold og af frygt for chikane.

»Jeg ved, at der er mange søde og rare mennesker i Gellerup, men jeg ved også, at der sidder nogle rabiate mennesker i Grimhøjmoskeen, og at der er nogle uheldige elementer i Gellerup, som måske kan finde på at lave en konflikt ud af placeringen,« siger Preben H.

Pierre Skovgaard er en anden veteran, som også finder placeringen dybt problematisk.

»Vi ved at de står og prædiker mod danske soldater og at unge er taget af sted for at kæmpe imod bl.a. danske soldater, så vi vil føle os som et mål, og dermed være utrygge så tæt på Grimhøjmoskeen.«

Pierres Skovgaard peger på, at »der skal bare to tosser til at sidde og finde på at tage ned på veteranhjemme og kaste med sten, så bryder balladen ud.«

Ifølge den tidligere soldat vil veteraner også føle sig utrygge ved at skulle med en bus gennem Gellerup for at komme til veteranhjemmet.

»Veteranhjemmet skal jo være et sted, man kan være i fred, og hvis Fonden Danske Veteranhjem fastholder placeringen og laver hjemmet derude, tror vi ikke der kommer ret mange,« siger de to soldater samstemmende.

De forstår heller ikke, at der ikke er taget veteraner med på råd om placeringen.

»Jeg ved der har været andre placeringer i tale, bl.a. ved Marselisskoven, og det synes jeg er meget bedre,« siger Pierre Skovgaard.

Hos Fonden Danske Veteranhjem er den østjyske formand, Michael Alber, forundret over kritikken.

»Vi har som bestyrelse selvfølgelig overvejet de forskellige forhold, der spiller ind, og valgt den pågældende ejendom efter grundige overvejelser,« siger han.

»Jeg vil gerne høre, hvad folk er bekymrede for, og det vil vi så diskutere i bestyrelsen. Men jeg mener, vi har lavet et godt stykke arbejde og har truffet en enstemmig beslutning efter lang tids seriøst arbejde. Vi har desuden fire veteraner med i bestyrelsen, så vi har haft flere forskellige indgange til valget af ejendom,« siger Michael Alber.

Han synes det er fint, at veteranerne lufter bekymringer, men fastslår, at den udpegede grund er fantastisk og giver enestående muligheder for veteranerne i form af natur og fred.

»Vi er opmærksomme på, at der er forhold, vi skal forholde os til. Men det løser vi hen ad vejen, og i fred og fordragelighed,« svarer Michael Alber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce