x
Annonce
Horsens

Eksaminer i fare for aflysning - rektor opfordrer elever til at hænge i

Eleverne på Learnmark Gymnasium på Stadionsvej må foreløbig afvente, om sommerens eksamener bliver gennemført, flyttet eller aflyst. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Hvad enten sommerens eksaminer bliver gennemført eller aflyst, er der god grund til at følge godt med i den virtuelle undervisning, lyder opfordring fra rektor.

Horsens: Hæng i.

Sådan lød budskabet i en besked, Sune Agger for nyligt sendte ud til sine hjemsendte elever på Learnmark Gymnasium HTX & HHX.

For selvom rektoren endnu ikke kan give svar på, hvad der venter eleverne i slutningen af skoleåret, får de under alle omstændigheder brug for udbyttet af den virtuelle undervisning, der i denne coronatid har erstattet den klassiske undervisning på skolen.

- Vi følger undervisningsministerens retningslinjer tæt, og det betyder, at vi kan komme til at stå i en situation, hvor årets eksaminer bliver aflyst eller kommer til at ligge på et andet tidspunkt, siger Sune Agger.

- Vi ved ikke, hvordan det bliver, så det vigtigste signal, vi kan sende til eleverne, er at hænge i og koble sig på den virtuelle undervisning, for lige meget hvad får de brug for undervisningen. Enten hvis de skal til eksamen, eller hvis eksamen bliver aflyst, og årskarakteren derfor får større betydning for deres gennemsnit, siger rektoren.

Annonce

Vi ved ikke, hvordan det bliver, så det vigtigste signal, vi kan sende til eleverne, er at hænge i og koble sig på den virtuelle undervisning, for lige meget hvad, får de brug for undervisningen.

Sune Agger

Skal aldrig ligge elever til last

Learnmark Gymnasium er ligesom andre uddannelsesinstitutioner berørt af coronakrisen, der betyder, at eleverne må blive hjemme og modtage online undervisning. En situation, som både elever og undervisere håndterer fortrinligt, oplever Sune Agger.

- Dagen efter skolen blev lukket, var der en underviser, der havde lavet en 12-siders guide i hjemmeundervisning til underviserne og en tresiders guide til eleverne. Både elever og lærere har været ufattelig dygtige til at omlægge skoledagen fra den ene dag til den anden, siger han.

Rektoren slår samtidig fast, at skulle eksaminerne blive afholdt som planlagt, vil eleverne blive mødt af forståelse for, at undervisningsforløbene op til eksamen har været usædvanlige - særligt i forhold til praktiske fag som fysik, design og biologi.

- Princippet må være, at man ikke kan forvente, at eleverne kan noget, som de ikke har kunnet prøve i praksis. Det skal aldrig ligge eleverne til last, at de har stået i denne situation. Det vil eksaminatorer og censorer have forståelse for, siger Sune Agger.

Vi gør os vores overvejelser

Også hos Horsens Gymnasium & HF er planen at følge Undervisningsministeriets retningslinjer.

- Vi afventer en melding om ugen efter påske. Lærerne underviser nu på fantastisk vis virtuelt, men eksamen nærmer sig, siger Flemming Steen Jensen, rektor for Horsens Gymnasium & HF.

- Vi gør os vores overvejelser, men i første omgang afventer vi en udmelding fra ministeriet, siger han.

Foreløbig er gymnasierne lukket frem til mandag 13. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce