Annonce
Alarm 112

Ekskæreste om højreradikal: Han ville bombe sagsbehandlere

Mand planlagde at sprænge rørbombe ved sin hoveddør, når socialrådgivere kom på besøg, mener hans ekskæreste.

Tirsdag sidder en 53-årig mand, der har været opstillet for det højreradikale parti Frit Danmark, i Retten i Odense tiltalt for våbenbesiddelse, trusler og grov vold.

Han gemte blandt andet en tysk pistol i sin højttaler og en rørbombe ved sin hoveddør i en altankasse, ligesom politiet fandt en maskinpistol fra Anden Verdenskrig under gulvbrædderne i soveværelset.

Den 53-årige forklarede selv i retten tirsdag, at våbnene og sprængstoffet var hans beskyttelse, hvis han blev angrebet.

Manden har været en ivrig debattør på diverse internetfora, og han har følt sig truet siden 2007, forklarede han.

På lydoptagelser fra PET under Vollsmose-terrorsagen i 2007 fremgik det da også, at flere af de dømte planlagde at slå ham ihjel.

Mandens ekskæreste har imidlertid en noget anden udlægning af sagen, da hun vidner i retten tirsdag eftermiddag.

Kommunen og dens socialrådgivere tvangsfjernede deres fælles barn, der snart er fire år, efter fødslen. Siden har manden og ekskæresten kæmpet en bitter kamp for at få barnet tilbage, og det har blandt andet drevet den 53-årige til yderligheder, siger hun.

- En dag vågner jeg af, at han larmer i stuen. Så spørger jeg, hvad han laver. Han fortæller, at han sidder og laver en rørbombe, som han så lagde ud i altankassen. Jeg tænkte bare, at det hele ville eksplodere.

- Han ville sprænge bomben, hvis socialrådgiverne kom til døren. Han flyttede sin papegøje, Holger, fra døren, så den ikke ville blive ramt af rørbomben, fortæller kvinden om episoden, der foregik i 2016.

Han er tiltalt for at have truet med at slå tre socialrådgivere ihjel før en retssag i år om tvangsfjernelsen af barnet.

Således skrev han i en mail til sin advokat 7. marts, at han var klar til at tage livstid i fængslet, hvis det kunne gøre, at han fik mulighed for at følge med i sin datters liv.

Politiet fandt ved en ransagning den førnævnte maskinpistol fremstillet mellem 1937-1943. Den 53-årige fortalte i retten, at den tilhører tiltaltes afdøde bedstefar, som han overtog huset fra. Han vidste ikke, at den lå der.

Men ekskæresten har gentagne gange hørt om maskinpistolen, som han ville bruge mod socialrådgiverne, fortæller hun.

- Han har rigtig mange gange talt om, han kunne finde på at skyde dem alle.

- Han snakkede om sin maskinpistol, som lå oppe under gulvbrædderne. Når vi sad i stuen, pegede han op på loftet og sagde: Den ligger lige deroppe, fortæller kvinden i retten.

Den tiltalte ser derimod det hele som et komplot mod ham fra den daværende kæreste, som søger hævn, mener han.

- Hun havde koden til min mail, så hun kunne se, at jeg skrev og flirtede med en anden kvinde, fortalte han i retten.

Han er også tiltalt for grov vold mod ekskæresten, imens hun var gravid.

Der ventes dom 18. december.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];