Annonce
Kultur

Eksperimenterende lydkunst i Mindeparken

AUT, en forening for ny kompositionsmusik og lydkunst, der har eksisteret siden 1966. Præsenterer under dette års jazzfestival et af dette års nye projekter er Liéux, et projekt for stedsspecifik lydkunst. Den første koncert i Liéux-Live er med Christian Windfeld i det cirkelrunde mindesmærke i Mindeparken. PR-foto

AARHUS: Den kommende jazzfestival byder ikke kun på jazz i bred forstand, men også musikalske oplevelser i den mere eksperimenterende ende af skalaen.

Nogle af dem står AUT – Aarhus Unge Tonekunstnere, for gennem "Liéux-Live", der er et projekt for stedsspecifik lydkunst. AUT vil både facilitere en udgivelsesplatform og præsentere koncerter, hvor stedspecifikke værker kan opleves live.

Som første koncert i Liéux-Live præsenterer den lokale musiker og lydkunstner Christian Windfeld sit værk "Rotunda", der er skabt til mindesmærket for de faldne i 1. verdenskrig i Mindeparken.

Værket foregår inde i det runde mindesmærke, hvor akustikken er helt speciel, og navnene på alle de faldne soldater er med til at skabe en helt særlig stemning.

Koncerten er søndag 14. juli klokken 6 om morgenen, et tidspunkt valgt, da man der stadig har den magiske morgenstemning og undgår den værste trafiklarm.

Fællesafgang fra Skt. Pauls Kirkeplads klokken 05.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce