Annonce
Kultur

Eksperimenterende lydkunst i Mindeparken

AUT, en forening for ny kompositionsmusik og lydkunst, der har eksisteret siden 1966. Præsenterer under dette års jazzfestival et af dette års nye projekter er Liéux, et projekt for stedsspecifik lydkunst. Den første koncert i Liéux-Live er med Christian Windfeld i det cirkelrunde mindesmærke i Mindeparken. PR-foto

AARHUS: Den kommende jazzfestival byder ikke kun på jazz i bred forstand, men også musikalske oplevelser i den mere eksperimenterende ende af skalaen.

Nogle af dem står AUT – Aarhus Unge Tonekunstnere, for gennem "Liéux-Live", der er et projekt for stedsspecifik lydkunst. AUT vil både facilitere en udgivelsesplatform og præsentere koncerter, hvor stedspecifikke værker kan opleves live.

Som første koncert i Liéux-Live præsenterer den lokale musiker og lydkunstner Christian Windfeld sit værk "Rotunda", der er skabt til mindesmærket for de faldne i 1. verdenskrig i Mindeparken.

Værket foregår inde i det runde mindesmærke, hvor akustikken er helt speciel, og navnene på alle de faldne soldater er med til at skabe en helt særlig stemning.

Koncerten er søndag 14. juli klokken 6 om morgenen, et tidspunkt valgt, da man der stadig har den magiske morgenstemning og undgår den værste trafiklarm.

Fællesafgang fra Skt. Pauls Kirkeplads klokken 05.30.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce