Annonce
Aarhus

Ekspert om corona-bølgen i Aarhus: - Vendepunktet bør komme i løbet af næste uge

I øjeblikket er Region Midtjylland ved at skrue op for testkapaciteten i forbindelse med et udbrud af coronasmitte i Aarhus. Overlæge Lars Østergaard fra Aarhus Universitetshospital mener, at den aktuelle indsats mod coronavirus bør give bonus i den kommende uge. Foto: Axel Schütt
Opsporing af smittekæder og restriktioner kan knække corona-kurven i den kommende uge. Det vurderer overlæge Lars Østergaard, som er tilfreds med den nuværende indsats for at bremse spredningen af smitte. Han understreger dog, at manglende positive resultater kan føre til flere restriktioner i Aarhus.
Annonce

AARHUS: I næste uge ligner det knald eller fald for den aktuelle offensiv mod spredning af coronavirus i Aarhus.

Ifølge overlæge Lars Østergaard fra Afdelingen for Infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital bør der om højst syv dage være synlige resultater af den omfattende indsats fra kommunen og diverse sundhedsmyndigheder.

Indsatsen betyder, at der eksempelvis er indført besøgsrestriktioner i ældreplejen, tests af kommunalt ansatte og iværksat en øget politiindsats for at undgå spredning af coronavirus i store forsamlinger.

Desuden arbejder Styrelsen for Patientsikkerhed med at bryde smittekæder.

- Midt i næste uge vil jeg meget gerne se, at toppen af bølgen er nået. Det vil give mening i forhold til den brede indsats, der er sat i gang. Der kan dog gå lidt længere med at opnå markante forandringer - måske endda op til to uger. Men vendepunktet bør komme i løbet af næste uge, siger Lars Østergaard.

Annonce

Nødvendig handling

I denne uge er der hvert døgn konstateret omkring 40 nye tilfælde af Covid-19 i Aarhus.

Den situation finder Lars Østergaard meget bekymrende.


Ellers kan det blive nødvendigt at revurdere indsatsen og skrue op for forebyggelsen af smittespredning.

Lars Østergaard, ledende overlæge


Derfor håber han, at der efter weekenden vil være et fald i antallet af coronasmittede århusianere.

- Ellers kan det blive nødvendigt at revurdere indsatsen og skrue op for forebyggelsen af smittespredning. Lige nu har vi dog den rigtige indsats, som hviler på et bredt samarbejde. Det giver optimal effekt, understreger overlægen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

René blev tilbageholdt for ikke at gå med mundbind: Hvor går grænsen for vagternes beføjelser?

Aarhus

Nu skal festen slutte: Borgmesteren beder de unge om at gøre 'det urimelige'

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Annonce