Annonce
Aarhus

Ekspert tror på nye Michelinstjerner til Aarhus: Her er hans bud

Hvis Michelin var helt retfærdige, så gav de Frederikshøj og Wassim Hallal en stjener mere, lyder det fra to madeksperter, inden Michelin-uddelingen mandag. Foto: Axel Schütt
Der kan meget vel være nye Michelinstjerner på vej til Aarhus. Sådan lyder buddet fra to madeksperter.

AARHUS: Kommer der nye stjerner til madlandskabet i Aarhus, når Michelin mandag 17. februar afslører den nye guide i Trondheim i Norge?

Det kunne der godt, lyder det fra to madentusiaster.

- Jeg tror, der kommer en lille ændring, lyder det fra Mads Jordansen, der står bag Winelab.dk og er en del af juryen på madguiden, 360 Eat Guide.

- Status quo ville betyde, at der kommer en stjerne mere til Aarhus, fordi Substans mister deres. Jeg ville ikke blive overrasket, hvis der kommer en stjerne til Molskroen. Det har længe ligget som en klar kandidat. Det ville være fuldt fortjent med det niveau, de har vist i længere tid, lyder vurderingen.

Samtidigt burde Wassim Hallal og Frederikshøj få en stjerne mere, lyder det fra Mads Jordansen.

- Michelin er ikke sat i verden for at være retfærdig eller gøre alle tilfredse. Men at Frederikshøj er mere end den klassiske én-stjerne restaurant, er der ingen tvivl om. Jeg kan godt forstå, hvis Wassim Hallal er utilfreds med kun at have én stjerne.

Derudover er der en bobler på Aarhus Ø, der kan komme i spil til sin første stjerne, vurderer Mads Jordansen.

- Ghrelin er klart en kandidat. Men jeg har spist der to gange, og den ene gang var de et godt bud, og den anden gang var de for svingende. Og når det kommer til Michelin, så er der ikke plads til off days. Gæsterne betaler det samme alle dage.

Annonce
Michelin er ikke sat i verden for at være retfærdig eller gøre alle tilfredse. Men at Frederikshøj er mere end den klassiske én-stjerne restaurant, er der ingen tvivl om

Mads Jordansen, madkritikker

Har Michelin været forbi?

Man skal nok ikke forvente det store stjerneskift i Aarhus, mener Rasmus Palsgård, der står bag bloggen feinschmeckeren.dk og i runde tal anmelder 100 restauranter om året.

- Det afgørende er, at Michelin har prioriteret byen. Det har jeg ikke for alvor indtryk af i år. Skal man være lidt hård, så er der ikke så mange nye oplagte steder i Aarhus. Ghrelin på Aarhus Ø bliver dog nævnt af mine kollegaer, men jeg har ikke selv spist der.

- Jeg spiste sidste år på Domestic og Gastromé i Aarhus, og jeg synes, de ligger, hvor de skal. De er ikke oplagte til en stjerne mere, men har begge en solid stjerne, siger Rasmus Palsgård, der også har svært ved at spå om Frederikshøj.

- Frederikshøj er klart dem, der er bedste kandidat til stjerne nummer to. Folk er over en bred kam enige om, at Wassim Hallal burde få to og nogle snakker endda om tre stjerner, siger Rasmus Palsgård, der selv tager til uddelingen i Norge mandag.

De nye stjerner uddeles fra klokken 17, og vi dækker showet på Stiften.dk løbende.

Mads Jordansen tror på nye stjerner til Aarhus. Privatfoto
Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Fra 10-15 millioner til uvished om AGFs regnskab: - Vi kan simpelthen ikke regne ud, hvilket resultatet vi ender med

Læserbrev

Læserbrev: Det handler om at være kreativ i en svær tid

Danmark står i en helt ekstraordinær situation på grund af coronavirussen og al dens uvæsen. Det er der efterhånden ingen tvivl om. Mens virussen hærger, dukker der heldigvis massevis af solstrålehistorier op om fællesskab og sammenhold. Dem er det værd at rette fokus mod. Landet over er danskere begyndt at flage om søndagen. Flage for fællesskabet. I Aarhus bakker vi på tværs af partiskel op om det fantastiske initiativ. Ved at hejse flaget om søndagen markerer vi sammen, at Aarhus og hele Danmark står sammen – hver for sig. For hvad kalder mere på sammenhold og fællesskab end gode gamle Dannebrog? Og det er ikke kun hjemme i det private, sammenholdet viser sig fra sin bedste side. Da Aarhus Kommune efterlyste værnemidler til brug i kampen mod virussen, meldte flere private virksomheder sig hurtigt på banen med værnemidler, som de godt kunne undvære. Flere produktionsvirksomheder har endda indstillet deres normale produktion af alt fra juice til reklameskilte for at producere værnemidler. I en krig dur det ikke, at soldaterne helt ude i fronten løber tør for ammunition. Så er slaget tabt. Det samme gør sig gældende på sygehusene, på plejehjem og alle de andre steder, hvor der bliver kæmpet en brav kamp for at holde virussen væk. Det er også vigtigt med nogle gode oplevelser, i en tid, som på trods af det gode vejr, kan virke lidt grå og trist. De fleste plejehjemsbeboere sidder afskærmet fra familie og venner, og kommunens oplevelsesmedarbejdere og frivillige kommer ikke længere på plejehjemmene. Hverdagen kan derfor godt virke lidt tom, selvom de dygtige medarbejdere på plejehjemmene gør deres, for at beboerne får en aktiv og god hverdag. Musikalske kræfter i Aarhus er derfor gået sammen om at give plejehjemsbeboere en god oplevelse. Aarhus Musikskole, Aarhus Jazz Orchestra og mange andre tager nemlig rundt og spiller vindueskoncerter uden for plejehjemmene til stor fornøjelse for mange plejehjemsbeboere. I denne uge er der også påskegodter på vej til beboerne på plejehjemmene i Aarhus Kommune, som ildsjæle pakker og udbringer. Listen af kreative tiltag er meget længere, og det viser, at vi på trods af krisetider sagtens kan finde sammen i fællesskab – selvom det sker på afstand – og hjælpe hinanden og hele samfundet. Og den slags skaber også håb for fremtiden.

Aarhus

Børn og ungerådmand: Skoler og daginstitutioner bliver klar til åbning efter påske

Aarhus

Hold afstand: Vi skal vænne os til at møde politiet i naturen

Annonce