Annonce
Aarhus

Ekspert tror på nye Michelinstjerner til Aarhus: Her er hans bud

Hvis Michelin var helt retfærdige, så gav de Frederikshøj og Wassim Hallal en stjener mere, lyder det fra to madeksperter, inden Michelin-uddelingen mandag. Foto: Axel Schütt
Der kan meget vel være nye Michelinstjerner på vej til Aarhus. Sådan lyder buddet fra to madeksperter.

AARHUS: Kommer der nye stjerner til madlandskabet i Aarhus, når Michelin mandag 17. februar afslører den nye guide i Trondheim i Norge?

Det kunne der godt, lyder det fra to madentusiaster.

- Jeg tror, der kommer en lille ændring, lyder det fra Mads Jordansen, der står bag Winelab.dk og er en del af juryen på madguiden, 360 Eat Guide.

- Status quo ville betyde, at der kommer en stjerne mere til Aarhus, fordi Substans mister deres. Jeg ville ikke blive overrasket, hvis der kommer en stjerne til Molskroen. Det har længe ligget som en klar kandidat. Det ville være fuldt fortjent med det niveau, de har vist i længere tid, lyder vurderingen.

Samtidigt burde Wassim Hallal og Frederikshøj få en stjerne mere, lyder det fra Mads Jordansen.

- Michelin er ikke sat i verden for at være retfærdig eller gøre alle tilfredse. Men at Frederikshøj er mere end den klassiske én-stjerne restaurant, er der ingen tvivl om. Jeg kan godt forstå, hvis Wassim Hallal er utilfreds med kun at have én stjerne.

Derudover er der en bobler på Aarhus Ø, der kan komme i spil til sin første stjerne, vurderer Mads Jordansen.

- Ghrelin er klart en kandidat. Men jeg har spist der to gange, og den ene gang var de et godt bud, og den anden gang var de for svingende. Og når det kommer til Michelin, så er der ikke plads til off days. Gæsterne betaler det samme alle dage.

Michelin er ikke sat i verden for at være retfærdig eller gøre alle tilfredse. Men at Frederikshøj er mere end den klassiske én-stjerne restaurant, er der ingen tvivl om

Mads Jordansen, madkritikker

Har Michelin været forbi?

Man skal nok ikke forvente det store stjerneskift i Aarhus, mener Rasmus Palsgård, der står bag bloggen feinschmeckeren.dk og i runde tal anmelder 100 restauranter om året.

- Det afgørende er, at Michelin har prioriteret byen. Det har jeg ikke for alvor indtryk af i år. Skal man være lidt hård, så er der ikke så mange nye oplagte steder i Aarhus. Ghrelin på Aarhus Ø bliver dog nævnt af mine kollegaer, men jeg har ikke selv spist der.

- Jeg spiste sidste år på Domestic og Gastromé i Aarhus, og jeg synes, de ligger, hvor de skal. De er ikke oplagte til en stjerne mere, men har begge en solid stjerne, siger Rasmus Palsgård, der også har svært ved at spå om Frederikshøj.

- Frederikshøj er klart dem, der er bedste kandidat til stjerne nummer to. Folk er over en bred kam enige om, at Wassim Hallal burde få to og nogle snakker endda om tre stjerner, siger Rasmus Palsgård, der selv tager til uddelingen i Norge mandag.

De nye stjerner uddeles fra klokken 17, og vi dækker showet på Stiften.dk løbende.

Mads Jordansen tror på nye stjerner til Aarhus. Privatfoto
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Verdens bedste landshold klar med gestus ved kampen mod Danmark: Belgierne vil hylde Christian Eriksen

AGF

Europæisk modstander ligegyldig for AGF-chef: - Over to kampe er det hold, vi skal slå, uanset hvem det bliver

Annonce