Annonce
Indland

Eksperter: Pas på med at betegne børn som »særligt sensitive«

Eksperter er kritiske over for, at flere børn bliver kategoriseret som »særligt sensitive«. Raske børn risikerer at blive opfattet som syge, og syge børn får måske ikke den rette hjælp, lyder advarslen.

Annonce

Høje lyde, stærke farve eller kraftige smage.

Det kan være noget af det, »særligt sensitive« personer kan blive påvirket af.

De seneste år er psykologer og forældre for alvor begyndt at tale om særligt sensitive børn, som er børn, der oplever indtryk og stimuleringer stærkere end andre mennesker. Men eksperter er ifølge Jyllands-Posten kritiske over for fænomenet og mener, at raske og normale børn bliver opfattet som syge, eller at syge børn ikke får den rette hjælp, skriver avisen.

En af kritikerne er Barbara Esbjørn, som er psykologiprofessor på Københavns Universitet.

»Vi får ofte børn ind, som forældrene har ment er særligt sensitive, men når vi undersøger dem, viser det sig, at de har angst i en grad, så det kræver behandling. Det bekymrer mig, at denne betegnelse forhindrer børn med angst i at få hjælp,« siger hun til Jyllands-Posten.

Også Bjarne Nielsen, som er formand for foreningen af skolepsykologer, er skeptisk over for, at flere børn betegnes som »særligt sensitive«.

Siden 2010 er der udkommet en række bøger om emnet, hvilket måske har været medvirkende til, at Facebook-gruppen "Særligt Sensitive har fået 20.000 nye medlemmer, mens HSP-foreningen, en forening for sensitive mennesker, har fået 1.100 flere medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ceres Park godkendt til tilskuere efter nye corona-regler: Billetsalget til FCK-kampen er i gang

Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Aarhus

Har du oplevet ballade, hærværk eller bilræs?: Borgermøde om problemerne på Aarhus Ø

Annonce