Annonce
Udland

Eksplosion sårer flere i den svenske by Norrköping

11930 Magnus Andersson / Tt/Ritzau Scanpix
Aftenposten skriver, at målet for eksplosionen var et medlem af en kriminel motorcykelbande.

En kraftig eksplosion rystede onsdag en boligblok i bydelen Hageby i Norrköping. Flere personer blev lettere såret ved eksplosionen, men myndighederne har endnu ikke helt overblik over skadernes omfang.

- Der er ingen alvorlige skader, og vi har fået alle ud, siger Lennart Ågren ved redningstjenesten i Östergötland.

Eksplosionen blev meldt til politi og redningstjenester klokken 6.14 onsdag morgen.

Eksplosionen skete efter alt at dømme inde i en opgang.

Avisen Aftenposten skriver, at målet for eksplosionen var et ledende medlem af en kriminel motorcykelbande ved navn "No Surrender".

- Kilder oplyser til Aftonbladet, at eksplosionen var rettet mod en special lejlighed i ejendommen og en leder af den kriminelle motorcykelbande.

Det skriver Aftonposten, som også nævner, at flere voldelige angreb har været rettet mod banden - senest et dobbeltdrab uden for en natklub i Norrköping den 5. december.

Svensk politis nationale bombegruppe var onsdag ved at undersøge huset, hvor eksplosionen skete i Norrköping - omkring 135 kilometer sydvest for Stockholm.

Der har været flere eksplosioner i flere boligområder i Sverige i den seneste uge.

Natten til tirsdag blev en person såret, og omkring 50 andre blev evakueret efter to eksplosioner i to boligblokke i Husby og Kista nordvest for Stockholm.

Svensk politi har sagt, at det er ved at undersøge, hvorvidt de har forbindelse til en eksplosion ved en boligblok i Östermalm i Stockholm i sidste uge. Ingen kom noget til ved denne eksplosion.

Politiet og andre myndigheder udtrykker bekymring og overraskelse over en udvikling, hvor Sverige er blevet rystet af et stort antal eksplosioner.

Sveriges kriminalpræventive råd siger, at der skete 257 eksplosioner i landet sidste år. I 2018 var antallet 162.

- Vi så tidligere, at der blev anvendt håndgranater. Nu ser vi i stedet hjemmelavede sprængladninger blive anvendt som våben i konflikter, siger Stefan Hector, der er operativ chef i det nationale politi.

En bølge af skyderier har samtidig rystet Malmø, Stockholm og andre svenske byer i de seneste par år.

/ritzau/TT

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce