Annonce
Aarhus

Ekstra fly på vandet i Aarhus: Vandflyveren får en tvilling

Nordic Seaplanes' vandflyver er så populær, at den nu får en tvilling. Foto: Asger Ladefoged/Scanpix
På grund af en stor efterspørgsel, kommer der snart en vandflyver mere på vingerne mellem Aarhus og København.
Annonce

AARHUS: 18. februar starter sæsonen igen for det århusianske vandflyverselskab Nordic Seaplanes, og den sæsonstart bliver med endnu et rødt og hvidt fly på vingerne. Det fortæller selskabet i en pressemeddelelse.

Hos Nordic Seaplanes har man længe været på jagt efter et fly mere. På flere af afgangene har der nemlig været større efterspørgsel på pladser i flyet end der har været sæder. Derfor bliver der med det nye fly indsat flere afgange om morgenen og der bliver bedre mulighed for at booke vandflyveren til individuelle flyvninger. Det nye fly er af samme type som det nuværende, og har faktisk fløjet 5.000 timer mindre - i den gode sags tjeneste, fortæller Lasse Rungholm, kaptajn og direktør i Nordic Seaplanes.

- Det er købt i Cairns i Australien og har en interessant historie. Udover at det gamle og nye fly næsten er tvillinger, så har det nye fly før levet sit liv i Østen. Det har senest fløjet i Papua Ny Guinea for MAF, Mission Aviation Fellowship, en nødhjælpsorganisation, der i over 70 år har fløjet forsyninger som medicin og nødhjælp ud til mennesker, der lever i isolerede områder, siger han.

Før det nye fly kan komme på vingerne, skal det igennem en mindre renovering i Schweiz. Det regner man med, at det er færdigt med midt i april, og så burde flyet kunne komme i rutedrift 1. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Frosten stoppede igen letbanen: Trods varsler fra DMI fik kulden frit spil

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

AGF For abonnenter

Kommentar: Sportschefen er smuttet, men det betyder ikke, at AGF skal trække håndbremsen

Annonce