Annonce
Aarhus

Ekstra julelys skal give nyt liv til julehandlen i byens gader

Ekstra julelys skal styrke julestemningen blandt de handlende i byens gader. Arkivfoto: Kim Haugaard
I de kommende måneder vil der komme mere lys i bybilledet i de århusianske handelsgader. Ambitionen er at skabe en hyggelig atmosfære og give et smil på læben til de handlende i en corona-tid.
Annonce

AARHUS: Julelyst på Salling og over gågaden er allerede blevet tændt, men i den kommende tid kan århusianerne se frem til endnu mere julelys i bybilledet.

Initiativet er et af flere tiltag fra det "Mere gang i Aarhus-udvalg", som Aarhus Kommune nedsatte i foråret for at skabe mere liv i byen under corona-krisen.

I julemånederne vil der blive tændt mere lys end normalt. Der vil komme et lysshow på Store Torv, være lysende portaler ved torve, pladser og indkøbscentre, ligesom der vil blive sat strøm til et lystag over midtbyen.

Borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig over initiativet.

- Livet i byen er helt afgørende både for byens erhverv og vores alle sammens trivsel. Derfor har vi også en bunden opgave med at gøre det nødvendige for skabe mest muligt liv under trygge forhold og jage de mørke skygger bort, som corona-virusset i øjeblikket kaster over vores detailhandel, hoteller, caféer, restauranter og natteliv. Jeg glæder mig over de nye initiativer fra vores udvalg, der helt bogstaveligt kaster lys over byen og nok skal tænde julesmilet i Aarhus, siger han.

Annonce

Anderledes julekalender med mulighed for præmier

Udover de mange julelys, vil der også blive lavet en anderledes julekalender med 24 låger fordelt rundt omkring i byen. Her vil der være mulighed for at vinde præmier og giver børnefamiler og andre barnlige sjæle chancen for at komme på juleeventyr i gader og stræder.

- Den stigende smitte er alvorlig for mange butikker, cafeer, restauranter og kulturinstitutioner, men trods corona-krisen kom en stor del af byens erhvervsliv heldigvis godt igennem sommeren, fordi vi stod sammen og århusianernes bakkede op om deres by. Det skal vi også lykkes med de kommende måneder, så derfor lancerer vi nu en række af tiltag, der skal være med til at vise, at Aarhus trods pandemien stadig er fuld af liv, lys og dynamik – og et fantastisk sted at handle eller bare gå i byen, siger formand for udvalget "Mere gang i Aarhus", direktør i Salling, Marianne Bedsted.

På grund af coronasituationen bliver det ikke offentliggjort hvornår de forskellige lys tændes rundt i byen, da man gerne vil undgå, at folk stimler sammen til tændingen.

Aarhus Byråd har bevilget 1 million kroner til udvalget til igangsætning af nye initiativer i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Aarhus

Dagens corona-tal: Ja tak - lad os bare få flere af den slags meldinger

Annonce