Annonce
Indland

Ekstra pres på vejene: Vejdirektoratet forventer meget trafik i efterårsferiens første weekend

Vejdirektoratet melder om stor risiko for kødannelser og rejseforsinkelse på lørdag. ArkivFoto: Dennis Lehmann/Ritzau Scanpix)
Annonce

AARHUS: I næste uge venter efterårsferien og det betyder ofte meget trafik i weekenden op til. Derfor har Vejdirektoratet udsendt en vejledning til de kommende dage, hvor trafikken på motorvejene kan blive større end normalt, da de fleste familier holder ferien hjemme på grund af coronavirussen.

- Det kan give ekstra pres på vejene, og Vejdirektoratet forventer, at der især vil være meget trafik i feriens første lørdag. Her skal trafikanterne forberede sig på tæt trafik og periodevise forsinkelser, især på motorvej E20 i vestgående retning fra hovedstadsområdet mod Jylland samt på E45 Sønderjyske Motorvej, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

I en faktaboks har direktoratet udpeget lørdag 10. oktober som dagen med det største pres, hvor man i tidsrummet 11-14 forudser risiko for kø, mens søndag ligner en bedre rejsedag, hvis man har mulighed for at vente.

Fakta

Gode råd til ferieturen fra Vejdirektoratet

  • · Kør uden for de mest trafikerede tidsrum og sæt god tid af til rejsen
  • · Hold dig opdateret om den aktuelle trafiksituation på www.trafikinfo.dk
  • · Hold god afstand til den forankørende og vær opmærksom på midlertidige hastighedsnedsættelser, for eksempel ved vejarbejder

Vejdirektoratet arbejder med tre farver i sin boks. Grøn er lige med, at trafikken afvikles uden forsinkelser. Gul betyder tæt trafik og risiko for mindre kødannelser, mens den røde farve signalerer stor risiko for kødannelse og rejseforsinkelser.

Efterårsferiens sidste weekend forventes at blive mere rolig. Den har fået en gul farve.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

En ondskabsfuld debat

Annonce