Annonce
Randers FC

Ekstra træning venter angriber efter fantastisk hjemmebanedebut: Jeg var glad for at give noget tilbage

Alhaji Kamara skulle blot bruge tyve minutter på banen mod AGF, før han scorede sit første mål for Randers FC i sin hjemmebanedebut. Foto: Bo Amstrup/Scanpix
Alhaji Kamara scorede i sin hjemmebanedebut mod AGF, som samtidig var den første Superligakamp for angriberen siden premieren i Haderslev. Cheftræner Thomas Thomasberg er glad for mere konkurrence på angriberpladserne, mens angriberen ser frem til at presse sig selv i landsholdspausen.

Randers: Det var en forløsende scoring, som Alhaji Kamara sendte i netmaskerne fem minutter før tid mod AGF til 2-0.

Ikke kun fordi den lukkede kampen, men i lige så høj grad fordi den markerede enden på de mange måneder på sidelinjen for den sierraleonske angriber.

En drilsk knæskade havde udskudt debuten på hjemmebane indtil 12. spillerunde, og med sådan et indhop mod ærkerivalen må det have været en af de bedre af slagsen?

- Ingen af mine tidligere hjemmebanedebuter kan sammenlignes med den her. Det føltes virkelig godt. Det var foran et stort publikum, og det var mod AGF. Det var en fantastisk følelse, siger Alhaji Kamara.

- Jeg har arbejdet hårdt for at blive klar og har haft opbakning fra omklædningsrummet og trænerne. Alle stoler på, hvad jeg kan, så jeg var glad for at give noget tilbage mod AGF, tilføjer angriberen.

Annonce

Historisk målscorer

Fra sidelinjen sendte Thomas Thomasberg også en ekstra jublende næve ind mod Kamara ved scoringen.

- Det er altid vigtigt at få gang i sine angribere. Det er ingen hemmelighed, at vi hentede Alhaji, fordi han historisk har scoret mål og er en dygtig boksspiller, så det var fedt at se, at han fik sit første mål, siger Randers FC-træneren.

Det var første gang siden premieren i SønderjyskE, at den bomstærke angriber var på græs i Superligaen, og der er da også et bestemt område, hvor der skal lægges på.

- Vi skal have udviklet Alhajis kompetencer ude i banen. Mod AGF fik vi set, at han kan bruge sin fysik til at tage bolden til sig. Derfra kan han forhåbentlig få bolden ud på siderne, så han selv kan løbe i position i feltet og være klar til indlæg. Det skal vi have rykket endnu mere på, siger Thomas Thomasberg, som glæder sig over konkurrencesituationen i angrebet.

- Emil Riis og Marvin Egho har spillet mange kampe sammen, og man kan godt se, at de har fået større spilforståelse for hinanden både med og uden bold. De har gjort det godt, men det er fedt at have noget andet at bringe ind, siger cheftræneren.

Pres venter i pausen

Ifølge hovedpersonen selv var det stadig noget tid, før han for alvor kan udfordre den etablerede angrebsduo.

Fysisk er der ingen begrænsninger, men lungerne skal også kunne følge med til det intense tempo i en fodboldkamp.

- Jeg følte mig meget udmattet efter AGF-kampen. Det er noget helt andet at spille kampe end at træne i fitnesslokalet eller på træningsbanen. Jeg ved, at jeg skal have flere kampe for at komme i kampform, siger Alhaji Kamara.

Der bliver dog ingen mulighed for indhop den kommende weekend, hvor Superligaen ligger stille på grund af landskampspausen.

Til gengæld har Randers FC arrangeret en ekstra reserveholdskamp mod Viborg FF for netop at holde gang i de spillere, som har brug for kamptræningen. Det er på udebane torsdag klokken 12.00, og her regner Alhaji Kamara med at tage endnu et skridt mod startelleveren.

- Reserveholdskampene er meget vigtige, når man ikke spiller for førsteholdet. Det er en god mulighed for mig til at få noget af den kamptræning, jeg stadig mangler, siger angriberen, som derudover ikke har tænkt sig at ligge på den lade side i den kommende friweekend.

- For mig er pausen en mulighed for at presse mig selv lidt mere. Jeg er helt med på, at jeg har haft nogle skader, så jeg tager mine forholdsregler, men jeg kommer i hvert fald ikke kun til at sidde i sofaen og se tv. Jeg skal træne noget ekstra i stedet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce