Annonce
Aarhus

Ekstraordinær nødpasning i weekenden og henover påske

Arbejder du eksempelvis i ældre- og sundhedssektoren, i detailbranchen eller med sikring af infrastruktur, og har du udtømt alle andre muligheder for at få dit barn passet, så åbner Aarhus Kommune nu op for nødpasning i den kommende weekende og henover påsken. Arkivfoto: Morten Pape
Aarhus Kommune udvider nødpasningen den kommende uge, så forældre, der varetager kritiske samfundsfunktioner, kan få deres børn passet i weekenden og henover påsken.

AARHUS: Forældre i Aarhus får nu ekstraordinært udvidet mulighederne for at søge nødpasning både dag og aften i weekenden 4.-5. april samt i dagene henover påsken.

Aarhus Kommune har valgt at udvide nødpasningen, for at sikre bemanding af kritiske samfundsfunktioner. Derudover man vil også imødekomme ønsker fra dagligvarebranchen, da der her er varslet længere åbningstider i påsken for at forhindre at folk klumper sammen i supermarkedet.

- Vi står i en ekstraordinær situation, som vi skal imødekomme med ekstraordinære tiltag, siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, i en pressemeddelelse.

Annonce

Nødpasning

  • Nødpasning vil være åbent i tidsrummet fra 06.30 til 24 på følgende dage: Lørdag 4. april, søndag 5. april samt fra og med torsdag 9. april til og med mandag 13. april
  • Udvidet åbningstid gælder alle de steder, der har åbent for nødpasning allerede. Åbningstiden tilrettelægges efter de tilmeldte forældres arbejdstid. Der åbnes 30 minutter før forældrenes mødetid og lukkes 60 minutter efter, at forældrene har fri
  • Frist for tilmelding er torsdag 2. april for den kommende weekend og torsdag 9. april for påsken
  • Den ekstraordinære åbningstider for 0-9-årige børn, hvis forældre varetager samfundskritiske funktioner. For familier gælder det, at begge forældre skal varetage en samfundskritisk funktion, begge forældre skal være på arbejde og forældrene skal have afsøgt alle andre relevante pasningsmuligheder

Brug kun hvis det er nødvendigt

Arbejder man eksempelvis på sygehuset, i ældreplejen eller i detailbranchen, skal der være mulighed for at man kan få passet sine børn fortæller Thomas Medom, der understreger, at den udvidede åbningstid gælder forældre, der har akutte pasningsbehov og som bemander de samfundskritiske funktioner. Han appelerer også til, at man kun melder sine børn til nødpasning, hvis man har tænkt sig at gøre brug af den:

- Vi reserverer medarbejdere til at tage imod hen over påsken. Derfor siger det sig selv, at forældre skal tilmelde sig til nødpasning, hvis det er nødvendigt. Som det har været frem til nu, har vi haftcirka en tredjedel af de tilmeldte til nødpasning, som er mødt op, og den situation vil vi gerne undgå om aftenen, i weekenden og i helligdagene, siger Thomas Medom.

Tilmeldingsfristen er torsdag 2. april for nødpasning i den kommende weekend og fredag 3. april for nødpasning i påsken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Danmark

Lyt med: Suzanne føler afmagt efter George Floyds død - Jeg er blevet spyttet efter på gaden

Annonce