Annonce
Byudvikling

Ekstremregn kan oversvømme Viby Torv og forhindre ambulancer og brandbiler i at komme frem

Det er ikke kun Viby Torv men også boligerne tæt på, der risikere at blive oversvømmet i fremtiden, hvis der ikke bliver gjort noget. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
I fremtiden risikerer Viby Torv at blive oversvømmet af op til en halv meter vand som følge af øgede mængder regn. Det kan forhindre redningskøretøjer i at komme frem og give oversvømmelser – ikke bare i kældre – men i huse.

AARHUS: Forestil dig følgende scenarie.

Du står i krydset mellem Skanderborgvej og Viby Ringvej, og regnen vælter ned i lårfede stråler. Det højtrafikkerede kryds, hvor bilerne normalt suser forbi, er omdannet til noget, der minder om en sø på en halv meters dybde. Trafikken er lammet, du står i vand til knæene, og det nederste af dine bukser klistrer til benene.

Det er et fremtidsscenarie, men ikke desto mindre et realistisk scenarie. For i Danmark vil vi i de kommende årtier opleve flere kraftige regnskyl og voldsomme skybrud som følge af klimaforandringerne. Faktisk forventes der alene ved skybrud at falde 40 procent mere regn i løbet af de næste 50 år.

Annonce

Det vil også kunne mærkes i Viby, og særligt området omkring Viby Torv er i fare for at blive oversvømmet af store mængder regn. Det skriver det hyperlokale nyhedsbrevsmedie Viby-StavtrupLIV.

Det skyldes, at en stor del af det regnvand, der falder i Viby, løber ned og passerer krydset mellem Skanderborgvej og Viby Ringvej, som derfor er udpeget til et såkaldt "hotspot" for regnvand.

Viby har et stort regnvandsopland, hvorfra regnen løber ned mod Viby Torv. Ved et skybrud skaber det en kritisk mængde vand, der opstuves i et såkaldt hotspot. Derfor skal regnvandet i fremtiden ledes bedre ud mod Brabrand Sø som vist med de store, blå pile. Illustrationen: Helhedsplan Bedre By i Viby

Det gør krydset særligt udsat ved skybrud.

Faktisk viser klimafremskrivninger, at når skybruddene i fremtiden bliver værst, vil der løbe vandmængder, der er tre gange så store som Århus Å, ned mod Viby Torv, fortæller specialkonsulent i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Mathias Thinggård Brovall.

- Vandet løber ned ad bakken og ender på Viby Torv, hvor det begynder at stige, indtil det når en vis højde. Derefter begynder det så småt at løbe ned ad en lille trappe mellem de to ejendomme på hjørnet af Skanderborgvej og Viby Ringvej, som i dag fungerer som en prop, siger han.

Ved ekstremregn løber regnvandet fra vandoplandet mod Viby C, hvor det opstuves, før det løber videre mod Viby Renseanlæg og Brabrand Sø. Det betyder, at vej og torv oversvømmes. Her vist ved en såkaldt fremskrevet 40-års hændelse - altså noget, der sker hvert 40. år. Illustration: Helhedsplan Bedre By i Viby 

Dermed vil krydset blive oversvømmet, og trafikken vil blive lammet.

- Det betyder, at ambulancer, brandbiler eller andre redningskøretøjer, som kan have brug for at køre over Viby Torv – eksempelvis for at redde mennesker – ikke ville kunne køre igennem krydset, fordi der ligger en halv meter vand. Og Skanderborgvej og Viby Ringvej er i forvejen to vigtige veje for redningskøretøjer, siger Mathias Thinggård Brovall.

Oversvømmede huse

Scenariet, hvor der står en halv meter regnvand i krydset ved Viby Torv, vil ikke ske ofte. Det er i kommunens fremskrivninger betegnet som en såkaldt 40-års hændelse, altså et scenarie, der forventes at ske én gang hvert 40. år.

Men som følge af klimaforandringerne kan det potentielt ske oftere, fortæller fagchef for klimatilpasning i Aarhus Vand, Anne Laustsen.

- Det, man betegner som en 40-års hændelse i dag, kan måske ske hyppigere, når vi rammer år 2070.

- Vi har allerede hørt fra borgere i Viby, at mange i dag kan nikke genkendende til, at der står vand på Viby Torv, når det regner kraftigt. Med klimaforandringerne kan vi se frem mod, at det bliver meget mere voldsomt, end det er i dag, siger hun.

Udover at trafikken risikerer at blive lammet ved Viby Torv, og ambulancer ikke kan køre igennem krydset, kan de store regnmængder gå ud over bolig- og erhvervsejerne i området.

- Oversvømmede kældre er én ting, men det scenarie vi kigger ind i er, at borgerne i Viby kan risikere at få oversvømmet deres huse, siger Anne Laustsen fra Aarhus Vand.

- Vi plejer at sige, at vand i kælderen er noget, husejerne selv må håndtere, men når der begynder at stå mellem 10 og 40 centimeter vand på terrænet, så har man som grundejer opbrugt sine handlemuligheder. Derfor skal der findes en måde at håndtere de store mængder regn på, siger hun.

Annonce

Bedre passage ved Nordea

Løsningen er ifølge kommunen og Aarhus Vand, at de store mængder regnvand skal ledes mere hensigtsmæssigt videre fra Viby Torv mod sydvest, forbi Vårkjærparken og Viby Idrætspark og videre ud i Døde Å, så det ender i Brabrandssøen.

For at det kan lykkedes, skal der skabes en bedre og større passage mellem bygningerne på det sydvestlige hjørne af Skanderborgvej og Viby Ringvej, hvor der i dag ligger to erhvervsbygninger, som blandt andet huser Nordea, McDonald’s, Domino’s og Itadel.

Hjørnet Skanderborgvej/Viby Ringvej Foto: Kristine Dam Johansen

I dag er der kun en lille trappe mellem de to erhvervsbygninger, som vandet kan løbe ned ad og videre om på parkeringspladsen ved Alboas hovedkvarter.

Trappe mellem de to erhvervsbygninger på hjørnet Skanderbogrvej/Viby Ringvej Foto: Kristine Dam Johansen

- Hele idéen er at løsne den prop på hjørnet, så vandet kan løbe hurtigst muligt videre ud i Døde Å og Brabrand Sø, siger Mathias Thinggård Brovall.

Det kunne for eksempel ske ved at omdanne etageejendommene på hjørnet af Skanderborgvej/Viby Ringvej til to højere og mere adskilte etagebyggerier med en større passage imellem, fortæller Mathias Thinggård Brovall.

Denne illustration af SEB Bank i København kunne bruges som inspiration til, hvordan der kunne skabes en bedre passage mellem erhvervsejendommene på hjørnet mellem Skanderborgvej og Viby Ringvej. Illustration: Lundgård og Tranberg 

- Det ville betyde, at vandet havde mulighed for at løbe igennem passagen og videre ud til boldbanerne ved Viby Idrætspark. Men det er en dyr løsning, og det afhænger også fuldstændig af, hvad der giver mening for grundejeren, siger han.

Ejeren af ejendommen Skanderborgvej 190, Poul Spliid Pedersen, oplyser til Viby-StavtrupLIV, at han er opmærksom på problematikken, og at han pt. gør sig nogle overvejelser, som han på nuværende tidspunkt ikke er klar til at uddybe.

Annonce

Rekreativ rute igennem Viby

Udover at sikre en bedre passage mellem ejendommene på hjørnet af Skanderborgvej og Viby Ringvej ønsker Aarhus Kommune at skabe en såkaldt grøn kile, der skal løbe fra Brabrand Sø over Viby Idrætspark og Viby Torv til Marselisskovene - som illustreret med den grønne pil nedenfor.

Grøn Kile mellem Brabrandsøen og Marselisborgskovene

Den grønne kile skal være en rekreativ rute igennem Viby og samtidig bidrage til at opsamle, bortlede og forsinke store mængder regnvand.

Et af områderne langs den grønne kile er arealet ved Viby Renseanlæg. Renseanlægget skal i løbet af de kommende 10 år nedlægges, og i stedet skal området indrettes med regnvandsbassiner, som kan være med til at forsinke og rense regnvandet, før det udledes i Døde Å og Brabrand Sø. Regnvandsbassinerne skal indrettes, så arealet også kan anvendes rekreativt.

Annonce

Ingen bygninger rives ned

Derudover ligger området omkring Vårkjærparken og Viby Idrætspark på ruten, hvor den grønne kile skal anlægges.

- Fodboldbanerne skal fortsat være der, men hvis vi skal lave området til en grøn kile, skal vi have etableret flere offentlige stier igennem, så det bliver et område, man også kan bruge rekreativt, siger Mathias Thinggård Brovall.

Han understreger, at der ikke kommer til at blive fjernet bygninger for at etablere den grønne kile.

- Det handler mere om at bearbejde de veje, som er der i forvejen med nogle klimaløsninger, der kan hjælpe med at håndtere vandet og gøre området grønnere. For eksempel ved at plante træer eller lave vejbede.

- Vi har ikke tænkt os at jævne bygninger med jorden for at få plads til en grøn kile. Det handler om, at når der er nogen, der har lyst til at ændre deres ejendom til noget nyt, så skal vi huske at tage hensyn til, at vi har en udfordring med regnvandet, siger han.

Annonce

Flere regnbede

For at håndtere vandmængderne bedre er Aarhus Vand også i fuld gang med at adskille regnvand og spildevand og skabe mere kapacitet i kloaksystemet.

Frem til 2040 arbejder Aarhus Vand med at klimatilpasse kloaksystemet i Viby. Som en del af det arbejder Aarhus Vand blandt andet på at etablere flere vejbede i Viby, som kan være med til at rense og forsinke regnvandet og samtidig give noget grønt til bybilledet.

Artiklen er tidligere blevet bragt i Viby-StavtrupLIV, der er et nyhedsbrevsmedie som udkommer ugentligt med artikler om Viby og Stavtrup. Tilmeld dig gratis her.

Annonce
Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Livsstil For abonnenter

Tegnestue på kajkanten: Anders er med i kampen om at designe Danmarks næste klassiker

Byudvikling

Beboerne stemt ned: Boligblokke i 'hård ghetto' skal jævnes med jorden

Debat

Stiften mener: Hvor mange skal dø, før kommunen vil sikre havnen?

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Erhverv For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 10 til 1

Aarhus

På trods af corona og isolation: Sexsygdom spreder sig i Aarhus

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Debat

Byudviklingen løber amok i Risskov: Vi glæder os til at se, hvad du dur til, Steen Stavnsbo

Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i nat på E45: Lastbil bragede ind i bil på nødsporet

Annonce