Annonce
Aarhus

Ekstremt miks af sport og kultur: Jagten på at nå ud over menneskets grænser

Så ekstremt kan det blive. Her er The Balance Beam Gymnast fra Gunther von Hagens’ Body Worlds udstilling. Copyright: Institute for Plastination, Heidelberg. Foto: Body Worlds
Arrangementet "Go Extreme" er et miks af sport og kultur og kan opleves i næsten et halvt år i Aarhus.

AARHUS: Her er alt ekstremt, trukket ud til det yderste af, hvad det kan bære, i et miks af sport og kultur. Det handler om jagten på at nå ud over menneskets grænser.

"Go Extreme" er titlen på det arrangement, som Kunsthal Aarhus åbner 28. august - samtidig med Aarhus Festuge - og viser i næsten et halvt år. Det ligger et godt stykke uden for de sædvanlige rammer for kunsthallens virke.

"Go Extreme" skal snarere end en traditionel udstilling ses som en festival og et fænomen i forskellige former og under konstant udvikling.

Annonce

Maratonkoncert

I et halvt år byder "Go Extreme" desuden på et voldsomt program af arrangementer ud over selve udstillingen.

Det er for eksempel en maratonkoncert med komponist og musiker Marie Højlund. Den skabes i samarbejde med de to ultraløbere Stine Rex og Kristina Schou Madsen, der løber maraton på løbebånd under koncerten.


Vi stræber efter frihed, efter de ekstraordinære oplevelser og efter at styrke vores egen identitet.

Peter Ole Pedersen


Du kan også opleve open air-filmvisninger under Aarhus Festuge af The Big Blue, Man on Wire og Free Solo med introduktion af ekstremsportsudøvere og kunstnere. Alle film handler om ekstremsport.

Der bliver hardcore-koncerter og DM i Mixed Martial Arts i kunsthallen samt træning i kampsport med instruktører for både børn og voksne, og så kan gæsterne i kunsthallen møde  profiler i ekstremsport, heriblandt base-jumper Ellen Brennan, klatrer Esben Seir, ultraløber Stine Rex og surfer Casper Steinfath.

Annonce

Hele huset omdannes

"Go Extreme" omdanner hele kunsthallen til et levende rum for ekstreme fysiske og mentale præstationer og skaber et møde mellem kunst og ekstremsport, mellem det kreative og det kommercielle, det underholdende og det eksistentielle.

Peter Ole Pedersen er idémanden bag "Go Extreme" Kunsthal Aarhus. Her er han ved et fitness-redskab med spejle i baggrunden, lavet som en slags troldspejle. Foto: Hans Petersen

- "Go Extreme" handler om, hvordan ekstremsport og kunst sammen tilbyder nye perspektiver på menneskets jagt for at overgå kroppens fysiske og mentale begrænsninger, siger kurator Peter Ole Pedersen og fortsætter:

- Vi stræber efter frihed, efter de ekstraordinære oplevelser og efter at styrke vores egen identitet. Ekstremsport kropsliggør disse længsler og viser os, at vi alle forholder os til dem på den ene eller den anden måde. Måske ønsker vi at føle os mere i live? Måske har vi brug for på ny at komme i kontakt med vores egen krop og sind? Måske hungrer vi efter et skud opkvikkende adrenalin, der kan rive os ud af tilværelsens rutiner?

Til udstillingen har en lang række markante danske og udenlandske kunstnere skabt originale værker, der på forskellig vis udfordrer vores tryghedsskabende normer og skubber til grænserne for kunst og sport, krop og sind, og kunsthallen arbejder sammen med flere århusianske klubber.

I underetagen er for eksempel indrettet et par omklædningsrum som vi kender dem fra sportsklubber, men her med kunst.

Annonce

Vandt million-pris

Pengene til "Go Extreme" har Kunsthal Aarhus vundet som en pris på fem millioner kroner, og et beløb så stort har kulturstedet aldrig før modtaget.

Pengene kommer fra Bikubenfondens Udstillingspris Vision 2019, som Kunsthal Aarhus har vandt med "Go Extreme".

Arnold Schwarzenegger omfavner sig selv. Søren Thilo Funders skitse af skulpturen  til "Go Extreme".
Nogle tager en ekstrem rotur over Atlanten eller andre store udfordringer.
Der er syrede farver på vægge og gardiner, og hele huset i Kunsthal Aarhus vil være i brug til udstillingen. Her er kurator og idémand Peter Ole Pedersen ved indgangen til underetagen. Foto: Hans Petersen

"Go Extreme"

 • "Go Extreme" i Kunsthal Aarhus, J.M Mørks Gade 13. Fernisering lørdag 28. august kl. 16-24. Udstillingen kan opleves til 30. januar 2022.
 •  Kunstnere og ekstremsportsudøveres verdener mødes i en grænsebrydende og nyskabende udstilling mellem det kreative og det kommercielle, det underholdende og det eksistentielle.
 • Værker, som er skabt af danske og udenlandske kunstnere, som tematiserer forholdet mellem krop og sind og menneskets jagt på ekstraordinære præstationer.
 • Udstillingen har tre dele: Ekstremernes anatomi, Hinsides kroppen og Ekstrem fitness. Mød eller tag selv aktiv del i kunstværker i samspil med alt fra kampsport, ultraløb, bodybuilding og E-sport.
 • Kunstnere og ekstremsportsudøvere:
 • Body Worlds, Sissel Tolaas, Lea Guldditte Hestelund, Trisha Cheeney, Den Sorte Skole, Søren Thilo Funder, Mauro Andrizzi, Ditte Gantriis, Laura Guiseppi, Jonas Pihl, Andreas Johnsen & Mik Stampe Fogh, Plethora Magazine, Stine Rex, Esben Seir, Casper Steinfath, Kristina Schou Madsen, Aarhus Fight Academy, Meat Lump, Julius César, Asger Juhl, Mikkel Haahr, Casper Steinfath, Ellen Brennan og Marie Højlund/KH Marie.
 • Arrangementer:
 • 19. august kl. 19–23: Psych-out! "Go Extreme": Rollerball / Sallows Helte
 • 29. august kl. 21–22.45: Open Air x "Go Extreme": Man on Wire. Fri entré. Sprog: Engelsk
 • 30. august kl. 21–23.15: Open Air x "Go Extreme": The Big Blue. Fri entré
 • 31. august kl. 21–23: Open Air x "Go Extreme": Free Solo. Fri entré
 • 10. september kl. 20–21:30: "Go Extreme Bio" hos Aarhus Surf Academy m. Casper Steinfath: Skagerrak. Fri entré.
 • 25. september: "Go Extreme" Maratonoplæsning. Fri entré
Annonce
Byudvikling For abonnenter

Lokale politikere om forslag om svævebane og rullende fortov på Aarhus Ø: Fint med forskellige input, men ...

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF svarer på billetkritik: Det var rigtigt at sælge flere billetter end pladser

AGF For abonnenter

Bagkanten: Vi bliver nødt til at tale lidt om Frederik Brandhof

Sport

Anton, Magnus og Mads er på vej igennem et snævert nåleøje: - Mens vi står i det, kan det være svært at se, hvor stort det her egentlig er

Debat

Jeg har fået en fiks idé: Send stadion ud til motorvejen - med mindre Salling og Lind nedlægger veto

Aarhus

Gratis hvidvin, hummersuppe og torsk: Århusiansk fiskehandler begraver Østersøtorsken

Navne For abonnenter

Folketingspolitiker Camilla Fabricius fylder 50: - Magten, jeg har fået til del af århusianerne, er til låns. Den er vitterligt ikke min

Debat

Byrådskandidat efterlyser helhedstænkning: Vi skal passe på både Aarhus og alle op-landsbyerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

AGF

Peter er sæsonkortholder i AGF - men blev afvist i døren, da gratister havde fyldt stadion op

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Erhverv

Aarhus er trækplaster for udenlandske IT-specialister: Ramon har taget turen fra Brasilien

Byudvikling For abonnenter

Video: Kom med indenfor i de dyreste lejligheder med panoramaudsigt i Nicolinehus på Aarhus Ø

Aarhus

- Når kommunen privatiserer en vej, får borgerne både en ekstra udgift og et dilemma, der ødelægger stemningen på vejen

Annonce