Annonce
Aarhus

El-bilerne kommer: Klaus Riskærs østjyske kandidat går til kamp for klimaet

Mogens Birkelund har siden 2009 arbejdet med at mindske CO2-udledningen især i små og mellemstore virksomheder. Privatfoto

Der er kommet navn på den østjyske kandidat for partiet Klaus Riskær Pedersen. Han hedder Mogens Birkelund og er blevet ordfører for klima og miljø.

Annonce

AARHUS: Senest 17. juni skal der afholdes valg til Folketinget, og derfor er det også ved at være tid til at finde ud af, hvor krydset skal stå, når vi skal til stemmeurnerne. Et af de nye partinavne på stemmesedlen er partiet Klaus Riskær Pedersen, som er startet af rigmanden af samme navn, og onsdag formiddag er der kommet navne på partiets kandidater.

Den østjyske af slagsen hedder Mogens Birkelund, og han har fået titlen som partiets ordfører for klima og energi.

- Det var et krav fra mig til Klaus, hvis jeg skulle stille op. Det er her, jeg synes, at jeg kan bidrage med noget og samtidig er det det område, jeg brænder for, siger han.

Mogens Birkelund har siden 2009 arbejdet med nedbringelse af CO2 især i små og mellemstore virksomheder. Det gør han lige nu i virksomheden S.C. Nordic i Højslev ved Skive, og hvis han bliver valgt ind, har han især store planer for trafikken på de østjyske motorveje.

- El-bilerne kommer. De store bilproducenter er allerede begyndt at udfase diesel og begynder nok også på benzin inden så længe. Så vi skal have el-biler på vejene og have infrastrukturen på plads til dem med eksempelvis ladestationer, siger Mogens Birkelund.

Derudover vil Mogens Birkelund arbejde for det, han kalder fleksibelt forbrug - altså at der kommer mere fokus på danskernes forbrug af strøm.

Annonce

Den kontroversielle formand

Det er svært at komme udenom partiets formand og stifter, Klaus Riskær Pedersen og hans fortid, især en længere fængselsstraf for bedrageri pletter hans omdømme en del. Det bekymrer dog ikke Mogens Birkelund.

- Klaus har gjort nogle ting, der ikke var så gode, men han har også taget straffen for det, og er nu meget opmærksom ikke at gøre noget lignende igen, siger han om partiformanden.

I Danmark skal et parti have mindst to procent af stemmerne for at komme over spærregrænsen og ind i Folketinget. Og selv hvis det skulle ske, så er Mogens Birkelund realistisk omkring sine chancer.

- Det er selvfølgelig vores klare mål at komme over spærregrænsen, og jeg vil gerne vælges. Men jeg er også klar over, at chancen for at det sker ikke er så stor. Men jeg håber under alle omstændigheder at blive en del af holdet og få noget indflydelse, siger han om sine chancer for en plads på Christiansborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgmester overvejer at aflyse festugen: Afgørelse træffes mandag

Aarhus

Nye tal om corona-bølgen: På et døgn er der fundet 44 smittetilfælde i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

AGF

AGF tester formen mod tysk kult-klub

Annonce