Annonce
Aarhus

El-bilerne kommer: Klaus Riskærs østjyske kandidat går til kamp for klimaet

Mogens Birkelund har siden 2009 arbejdet med at mindske CO2-udledningen især i små og mellemstore virksomheder. Privatfoto

Der er kommet navn på den østjyske kandidat for partiet Klaus Riskær Pedersen. Han hedder Mogens Birkelund og er blevet ordfører for klima og miljø.

AARHUS: Senest 17. juni skal der afholdes valg til Folketinget, og derfor er det også ved at være tid til at finde ud af, hvor krydset skal stå, når vi skal til stemmeurnerne. Et af de nye partinavne på stemmesedlen er partiet Klaus Riskær Pedersen, som er startet af rigmanden af samme navn, og onsdag formiddag er der kommet navne på partiets kandidater.

Den østjyske af slagsen hedder Mogens Birkelund, og han har fået titlen som partiets ordfører for klima og energi.

- Det var et krav fra mig til Klaus, hvis jeg skulle stille op. Det er her, jeg synes, at jeg kan bidrage med noget og samtidig er det det område, jeg brænder for, siger han.

Mogens Birkelund har siden 2009 arbejdet med nedbringelse af CO2 især i små og mellemstore virksomheder. Det gør han lige nu i virksomheden S.C. Nordic i Højslev ved Skive, og hvis han bliver valgt ind, har han især store planer for trafikken på de østjyske motorveje.

- El-bilerne kommer. De store bilproducenter er allerede begyndt at udfase diesel og begynder nok også på benzin inden så længe. Så vi skal have el-biler på vejene og have infrastrukturen på plads til dem med eksempelvis ladestationer, siger Mogens Birkelund.

Derudover vil Mogens Birkelund arbejde for det, han kalder fleksibelt forbrug - altså at der kommer mere fokus på danskernes forbrug af strøm.

Annonce

Den kontroversielle formand

Det er svært at komme udenom partiets formand og stifter, Klaus Riskær Pedersen og hans fortid, især en længere fængselsstraf for bedrageri pletter hans omdømme en del. Det bekymrer dog ikke Mogens Birkelund.

- Klaus har gjort nogle ting, der ikke var så gode, men han har også taget straffen for det, og er nu meget opmærksom ikke at gøre noget lignende igen, siger han om partiformanden.

I Danmark skal et parti have mindst to procent af stemmerne for at komme over spærregrænsen og ind i Folketinget. Og selv hvis det skulle ske, så er Mogens Birkelund realistisk omkring sine chancer.

- Det er selvfølgelig vores klare mål at komme over spærregrænsen, og jeg vil gerne vælges. Men jeg er også klar over, at chancen for at det sker ikke er så stor. Men jeg håber under alle omstændigheder at blive en del af holdet og få noget indflydelse, siger han om sine chancer for en plads på Christiansborg.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

AGF For abonnenter

Hvert talent bærer sit eget ansvar i AGF: Ingen får gratis minutter

Annonce