Annonce
Danmark

EL vil have garanti mod alenearbejde i daginstitutioner

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Der skal altid være to voksne om en større gruppe børn i daginstitutionerne, mener Enhedslisten.

En voksen i en daginstitution skal aldrig være alene med en større gruppe børn.

Det mener Enhedslisten, som vil bringe det med ind i forhandlingerne senere på året med de andre partier i rød blok.

Det siger gruppeformand Jakob Sølvhøj på et pressemøde på Christiansborg, der afholdes i forbindelse med Enhedslistens sommergruppemøde.

- Den model, vi skal finde, skal indeholde en garanti, så forældrene har en sikkerhed for, at der er tryghed hele dagen i institutionen.

- Derfor har vi sagt, at vi skal have en model, hvor vi sikrer, at der altid er to voksne til stede, når der er en større gruppe børn.

- Så det, vi vil bringe ind i forhandlingerne, er, at der bliver en egentlig garanti mod alenearbejde i institutionen, siger han.

Enhedslisten vil have minimumsnormeringer i daginstitutionerne, så der fremover højst er tre børn per voksen i vuggestuer og seks børn per voksen i børnehaver.

Enhedslisten blev i juni sammen med Socialdemokratiet, SF og De Radikale enige om at indføre minimumsnormeringer i daginstitutionerne, men modellen er endnu ikke udformet.

- Det er vigtigt, at det bliver en model, som sikrer børnene tryghed hele dagen, siger Jakob Sølvhøj.

- Det skal være sådan, at man gennem hele institutionens åbningstid har et normeringsforhold, der fungerer, siger han.

Enhedslisten har onsdag præsenteret et finansieringsforslag til den forbedrede velfærd, som minimumsnormeringer i daginstitutionerne er en del af.

Partiet vil sikre otte milliarder kroner ved blandt andet at ophæve lempelser af skatten på kapitalindkomster, der er indført de seneste 10 år. Det er for eksempel overskud fra aktier og obligationer eller andre værdipapirer.

Derudover vil Enhedslisten tilbagerulle lempelser, som er givet til erhvervslivet siden starten af årtusindet.

- Det kan betyde, at vi kan komme et stort skridt i den rigtige retning, samtidig med at det ikke betyder nedskæringer andre steder i vores velfærdssamfund.

- Og at vi øger ligheden og sørger for, at de, der har mest, betaler mest, siger Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

AGF

AGF må undvære en håndfuld profiler i træningskamp

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce