Annonce
Aarhus

Parkeringshus på Sydhavnen skal laves af træ: Får også plads til cykler

Sådan kommer det sandsynligvis til at se ud, det nye parkeringshus af træ. Illustration: JAJA Architects + Open Platform
Et nyt parkeringshus lavet af træ i Sydhavnskvarteret forventes at stå færdigt senest i 2023. Det skal være klimaneutralt og have plads til andre transportmidler end den klassiske hverdagsbil.

AARHUS: I fremtiden bliver det muligt for bilejende århusianere at trille ind i et parkeringshus lavet af træ og parkere transportmidlet med de fire hjul for en stund.

Dét ligger fast, efter at arkitektfirmaerne Open Platform og JAJA Architects sammen med Rama Studio og Søren Jensen Rådgivende Ingeniører har vundet konkurrencen om at opføre et parkeringshus i Sydhavnskvarteret. Et ambitiøst projekt, som skal skåne miljøet mest muligt, og det kommer også til at blive Danmarks største enestående trækonstruktion til dato.

Partnerne har lagt vægt på, at byggeriet skal bidrage til Danmarks mål om klimaneutralitet. Hermed vil projektets påvirkning på miljøet kun stamme fra de anvendte byggematerialer. Størstedelen af parkeringshuset skal nemlig være uopvarmet.

- Med det her projekt minimerer vi bygningens footprint og arbejder med trækonstruktioner og den bundne CO2, lyder det fra arkitekt og partner i Open Platform Niels Lund Petersen i en pressemeddelelse.

Der bliver plads til både el-biler, motion og delebilsordninger i det nye parkeringshus. Illustration: JAJA Architects + Open Platform

Ikke kun parkeringshus

Parkeringshuset skal opføres i seks etager, og det kommer til at fylde 19.300 kvadratmeter. Udover pladser til biler er det tiltænkt, at parkeringshuset skal fungere som et såkaldt "mobilitetshub", hvor der vil være ladestationer, ladcykelleje, samkørselsesstoppested og parkering dedikeret til delebiler. Igen for at understrege, at det er ambitiøst byggeprojekt som taler ind i fremtidens transport- og byliv.

Hertil skal byggeriet også indeholde et fitnesscenter, et galleri og en café samt andre kreative og sociale initiativer.

Det er endnu uvist, hvornår de første spadestik til byggeriet tages, og der er heller ikke nogen specifik slutdato. Det samlede byggeri forventes dog at stå færdigt senest i 2023.

Parkeringshuset skal ikke bare være et parkeringshus. Det skal være et samlingspunkt for hele kvarteret. Illustration: JAJA Architects + Open Platform
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce