Annonce
Aarhus

Parkeringshus på Sydhavnen skal laves af træ: Får også plads til cykler

Sådan kommer det sandsynligvis til at se ud, det nye parkeringshus af træ. Illustration: JAJA Architects + Open Platform
Et nyt parkeringshus lavet af træ i Sydhavnskvarteret forventes at stå færdigt senest i 2023. Det skal være klimaneutralt og have plads til andre transportmidler end den klassiske hverdagsbil.

AARHUS: I fremtiden bliver det muligt for bilejende århusianere at trille ind i et parkeringshus lavet af træ og parkere transportmidlet med de fire hjul for en stund.

Dét ligger fast, efter at arkitektfirmaerne Open Platform og JAJA Architects sammen med Rama Studio og Søren Jensen Rådgivende Ingeniører har vundet konkurrencen om at opføre et parkeringshus i Sydhavnskvarteret. Et ambitiøst projekt, som skal skåne miljøet mest muligt, og det kommer også til at blive Danmarks største enestående trækonstruktion til dato.

Partnerne har lagt vægt på, at byggeriet skal bidrage til Danmarks mål om klimaneutralitet. Hermed vil projektets påvirkning på miljøet kun stamme fra de anvendte byggematerialer. Størstedelen af parkeringshuset skal nemlig være uopvarmet.

- Med det her projekt minimerer vi bygningens footprint og arbejder med trækonstruktioner og den bundne CO2, lyder det fra arkitekt og partner i Open Platform Niels Lund Petersen i en pressemeddelelse.

Der bliver plads til både el-biler, motion og delebilsordninger i det nye parkeringshus. Illustration: JAJA Architects + Open Platform

Ikke kun parkeringshus

Parkeringshuset skal opføres i seks etager, og det kommer til at fylde 19.300 kvadratmeter. Udover pladser til biler er det tiltænkt, at parkeringshuset skal fungere som et såkaldt "mobilitetshub", hvor der vil være ladestationer, ladcykelleje, samkørselsesstoppested og parkering dedikeret til delebiler. Igen for at understrege, at det er ambitiøst byggeprojekt som taler ind i fremtidens transport- og byliv.

Hertil skal byggeriet også indeholde et fitnesscenter, et galleri og en café samt andre kreative og sociale initiativer.

Det er endnu uvist, hvornår de første spadestik til byggeriet tages, og der er heller ikke nogen specifik slutdato. Det samlede byggeri forventes dog at stå færdigt senest i 2023.

Parkeringshuset skal ikke bare være et parkeringshus. Det skal være et samlingspunkt for hele kvarteret. Illustration: JAJA Architects + Open Platform
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Bankmanden fra Nørre Aaby: Han lavede det ulovlige skifte til AGF og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Aarhus

Udlover dusør: Tivoli Frihedens isbjørn er blevet stjålet

Aarhus

Royal løbefest vender tilbage til Aarhus i 2022

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Debat

Radikale sikrer et stort skridt for den grønne omstilling: Vi har hamret på døren til Finansministeriet

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Fire personer er anholdt for lækage fra efterretningstjenester

Aarhus

Falck åbner sit sjette kviktest-center i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Erhverv

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Annonce