Annonce
Danmark

Elcyklen indtager Europa

Elcyklen er mere populær end nogensinde før. Både i Danmark og resten af Europa stiger salget af elcykler fortsat. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Salget af elcykler i Europa boomer - og når man først er kommet op på elcyklen, sætter man sig ikke tilbage i bilen.

Cyklisme: De suser forbi på cykelstien og overhaler med lethed. Elcyklen er blevet nemmere og nemmere at spotte på de europæiske veje og spreder sig også i Danmark.

Ifølge den seneste rapport fra Conebi, som er brancheforeningen for den europæiske cykelindustri, slog salget af elcykler rekord i 2019 med mere end tre millioner solgte elcykler i Europa. Det svarer til 23 procent flere cykler end året forinden. Og ifølge cykelmagasinet Bike Europe vil salget vil stige til over 13 millioner solgte elcykler i 2030.

- Elcykler batter virkelig lige nu, og det er en rivende udvikling. Grunden til, at elcyklen er rigtig god, er, at den gør det muligt at overføre den frihed, man har i bil, over til en cykel. Det er nemlig næsten lige så nemt og bekvemt at køre længere afstande, siger Jens Peter Hansen, som er landsformand i Cyklistforbundet.

Annonce

Derfor bliver cykling ikke bare relevant for folk, der bor i byer, men også for dem, som skal ud på længere afstande.

Elcyklen vinder over bilen

Og det er ikke kun ude i Europa, at elcyklen fører sig frem. Ny rapport fra Vejdirektoratet viser, at danskerne er mere begejstrede for elcyklen end nogensinde før.

Rapporten viser, at omkring otte procent af danskerne i 2019 havde en elcykel, hvilket svarer til 376.000 elcyklister på de danske veje. Og yderligere 10 procent har overvejet at købe en. Det kan potentielt give omkring 432.000 nye elcyklister i fremtiden.

Og når man først har en elcykel, bliver den i stor grad valgt over bilen. En ny befolkningsundersøgelse fra Ingeniørforeningen, IDA, viser, at en ud af tre danskere, som har elcykel, hellere tager elcyklen frem for bilen, når de skal til og fra arbejde.

- Det er soleklart, at når folk først har prøvet en elcykel, finder de lynhurtig ud af, hvor nemt det er. Vi kommer helt sikkert til at se en fortsat stigning i salget, siger Jens Peter Hansen.

Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce