Annonce
Debat

Elektriske hegn, forsømte dyr og fældede træer: Jeg ønsker ikke en vildskov til mine børn og børnebørn

"Vi er mange, der ønsker mindre CO2-udledning, mere natur og mere biodiversitet, men bestemt ikke ønsker vores skove omdannet til biologiske elitære eksperimentarier", skriver Dorte Damm. Arkivfoto: Jens Thaysen

DEBAT: SF's "kompromisforslag" om vilde skove ser ud til blot at være en skjult fastholdelse af det gamle forkastede forslag. Forslaget flytter over tid blot det indhegnede skovområde til en ny skov, nemlig Hørret Skov.

"Skjult", fordi det overhovedet ikke fremgår af pressemeddelelsen. Her ser det bare ud til, at man inddrager nogle enge, og så får skoven næsten lov til at være åben.

Forslag om indhegning af skoven og udsættelse af store vilde dyr mindsker vores muligheder for at færdes frit i skoven – det gælder både småbørnsfamilier, ældre mennesker, der er dårligt gående, idrætsudøvere m.fl.

Annonce

Det er allerede konkluderet af rådmanden for området, at det ikke kan lade sig gøre både at tilgodese borgernes interesser for at færdes i naturen og ønsket om at have store vilde dyr i skovene. Alligevel fortsætter SF forsøget på at få det gennemført.


Elektriske hegn, forsømte dyr og fældede træer er ikke den naturoplevelse, jeg ønsker at give videre til mine børn og børnebørn.


Selv om vi i Danmark slet ikke har skov nok i forhold til at tilgodese både borgere og klima, ser det ud, som om SF arbejder videre på at fælde store træer i vores dejlige skove. De fastholder, at der skal gå store dyr som bisonokser, højlandskvæg og store heste – dyr, der alle øger CO2-udledningen. Det er allerede sket i bl.a. Mols Bjerge og i skove i Aarhus såsom True Skov og Åbo Skov.

Hver gang mindskes vores muligheder for at nyde naturen sammen med familie, børn, hunde m.m. Der sættes store hegn op, og vi får at vide, at vi bare kan gå ind, men samtidig advares der imod "pludselige bevægelser, råb, hunde" m.m. Det er vilde dyr, der naturligvis ikke bryder sig om legende, grinende, støjende børn eller mennesker, der forstyrrer, når de har kalve. Adskillige steder har dyrene angrebet både mennesker og hunde.

Vi er mange, der ønsker mindre CO2-udledning, mere natur og mere biodiversitet, men bestemt ikke ønsker vores skove omdannet til biologiske elitære eksperimentarier. Tidligere forsøg med udsættelse af vilde dyr i vores skove viser, at man faktisk risikerer at mindske biodiversiteten, hvis der er for mange dyr, fordi de tramper planterne ned og spiser vegetationen. Desuden viser tidligere forsøg i bl.a. Moesgård og Vorup Enge, at dyrene ofte mistrives og dør.

Elektriske hegn, forsømte dyr og fældede træer er ikke den naturoplevelse, jeg ønsker at give videre til mine børn og børnebørn.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Kronik: Malteserordenen - hvem er det?

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce