Annonce
Sport

Elektronisk system skal testes i tenniskampe på grus

Benoit Tessier/Reuters
Det såkaldte Hawk-Eye-system, der hjælper ved hårfine linjekendelser i tennis, skal afprøves på grusunderlag.
Annonce

Det elektroniske Hawk-Eye-system, der kan afgøre om en tennisbold er inden for eller uden for linjerne, skal testes af på sportens grusunderlag.

I adskillige år har systemet været kendt i tennis, men kun i forbindelse med turneringer på underlagene hardcourt og græs.

Nu kommer turen så til gruset. På det primært røde underlag har dommerne hidtil været nede på banen og at udpege mærket fra boldens nedslag, når der har været tvivlstilfælde.

Dette har dog skabt stor utilfredshed blandt spillere, fordi det kan være svært at udpege det rigtige mærke efter en duel. Nu skal den elektroniske hjælp afprøves.

Det oplyser kvindernes internationale organisation, WTA, tirsdag. I første omgang skal det testes ved WTA-turneringen i Charleston i april.

Spillerne vil kunne udfordre tre kendelser i hvert sæt, men det tæller ikke som et forsøg, hvis spilleren får medhold. Sådan fungerer systemet allerede på hardcourt og græs.

Det er blot få dage siden, at herrernes organisation, ATP, søsatte samme projekt. Her vil man første gang teste konceptet ved grusturneringen i Rio de Janeiro, der afvikles fra 16. februar.

På kvindesiden bliver flere andre koncepter testet i den kommende tid. Ved næste måneds Dubai Tennis Championships og Hungarian Ladies Open i Debrecen må trænerne coache fra boxen på tribunen.

Ved WTA-turneringer har trænerne hidtil haft muligheden for at komme på banen til en peptalk en gang i hvert sæt.

I grand slam-sammenhæng er det dog ikke tilladt at coache på nogen måde.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Søfartsmuseet fortjener bedre

Bakken Bears

Skrækpulje venter Bears i Champions League: - Det bliver nogle fantastiske kampe

Annonce