Annonce
Livsstil

Elever fra Aarhus Tech lavede mad til stjernerne: - Det skal sgu nok gå

Der var gang i køkkenet på rådhuset, inden aftenens servering. Lærer på Aarhus Tech, Henrik Mølgård Axelsen, sammen med eleven på Aarhus Tech, 20-årig Daniel Brahe Jensen fra Randers. Foto: Axel Schütt

Det var elever fra Aarhus Tech, der stod for menuen til Michelin-uddelingen på rådhuset i Aarhus. Og selvom det var et prominent publikum, de skulle servere for, skræmte det ikke eleverne synderligt.

Annonce

AARHUS: Det var et lidt anderledes selskab, kokkeeleverne fra Aarhus Tech skulle lave mad til, da de stod i køkkenet på rådhuset mandag aften.

Det var nemlig alle kokke og restaurantsejere ved dette års Michelin-uddeling, som var aftenens gæster.

Men det tog den 20-årige kokkeelev Daniel Brahe Jensen ikke så tungt. Han var fortrøstningsfuld, og kun en smule nervøs for aftenens prominente smagsdommere.

- Det er kun, hvis vi spilder eller vælter det hele, at det går galt. Ellers skal det sgu nok gå, sagde han inden, det for alvor gik i gang.

De var cirka 20 elever fra skolen, som skulle stå for aftenens menu - og det gav visse udfordringer. Fordi de var så mange elever, var der også mange hænder og arme i køkkenet, som skulle koordineres i løbet af aftenen, og det var her, det kunne risikere at gå galt, forklarede Daniel Brahe Jensen.

Og én ting er de mange arme i køkkenet, en anden ting er det store selskab, de skulle lave mad til. Der var i alt 450 gæster til Michelin-uddelingen, og det betød mange serveringer fra et forholdsvist lille køkken på rådhuset.

Det fik de at spise

Forret: Rørt kalve tatar


  • Krogmodnet kalvefilet med syltet strandløg og Miso fra Domestic.
  • Persille- enebærsmayo, purløgs-kartofelchips frisse salat.

Hovedret: Grise-ribeye-slag med knust røget kartoffel

  • Kartoffel med røget smør og hakket kørvel
  • Sky med fyld af frisk ramsløgsolie fra Gastronome, fermenteret og saltet ramløgsblomster samt hybenrosenblade fra Domestic.

Dessert: Ost

  • Ostene Kry, nord lys og sirius fra Arla Unika og La Cabra brød
  • Løg og stikkelsbær fra Substans
Lidt nervøs, men ellers rimelig fortrøstningsfuld. Sådan lød det fra Daniel Brahe Jensen, da avisen talte med ham under stilheden før stormen. Foto: Axel Schütt
Annonce

Rutinerede elever

Alle kokkeelever fra Aarhus Tech er 1. hovedforløbselever.

Det betyder, at de ikke helt nye og netop er startet i skole, men derimod mere rutinerede elever, der har været elev i en virksomhed et års tid, forklarede Henrik Mølgård Axelsen, der er lærer for eleverne på skolen.

- De er rutinerede og har kompetencerne til at kunne lave en menu som den i aften. De har prøvet det før, de er vant til at præstere, så selvom det er nye rammer og fornemme gæster, så tager de det stille og roligt, sagde han.

Menuen var sammensat af lokale råvarer fra de århusianske Michelin-restauranter. De var håndplukket fra nogle af restauranternes specialiteter og flettet ind i menuen til aftenens gæster.

Og selvom aftenens gæster var toppen af restaurationsbranchen, er det ikke en plads mellem stolene, eleven Daniel Brahe Jensen stræber efter som udlært kok.

- Jeg vil selvfølgelig gerne prøve at arbejde på en Michelin-restaurant, men jeg har ikke behov for at være en eller anden high-class-kok. Jeg vil hellere lave god og solid mad og gemme mig i køkkenet, så jeg ikke skal på tv og alt muligt fancy, sagde Daniel Brahe Jensen, der er i lære på Smag og Slik i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter kras kritik: Regionen lover nu markant kortere ventetid på at blive corona-testet

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce