Annonce
Aarhus

Elever har fået nok: Indkalder til demonstration

På mandag mødes elever på ungdomsuddannelser i Aarhus for at demonstrere med nedlukningen, der betyder, at de ikke kan komme i skole, men må modtage hjemmeundervisning. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Elever fra ungdomsuddannelser i Aarhus demonstrerer mandag mod forlængelsen af den virtuelle undervisning.

AARHUS: Elever på århusianske gymnasier og andre ungdomsuddannelser føler, at de betaler en alt for høj pris for at holde corona-smitten nede.

Derfor indkalder tre elevorganisationer til demonstration på rådhuspladsen. Den foregår mandag 24. august 15.00 til 18.00.

- Den virtuelle undervisning har enorme faglige og trivselsmæssige konsekvenser, og de sidste to uger har virkelig været hårde. Vi er nået dertil, hvor flere er begyndt at overveje at droppe ud. Man har helt til nu valgt at prioritere ting som restauranter og shoppingcentre over uddannelsesinstitutioner, siger Peter Hove, formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning i Østjylland.


Særligt de 1. g-ere, som slet ikke får mulighed for at møde deres klassekammerater eller få en ordentlig start på deres gymnasietid, er ramt.

Peter Hove, formand Danske Gymnasieelever i Østjylland


Annonce

Alt for høj pris

Under demonstrationen vil elever holde tale om, hvordan de har mærket konsekvenserne af nedlukningen.

- Vi synes, at vi betaler en alt for høj pris for nedlukningen. Særligt de 1. g-ere, som slet ikke får mulighed for at møde deres klassekammerater eller få en ordentlig start på deres gymnasietid, er ramt. De skal til deres første eksamener om lidt over to måneder. De skal bedømmes på niveau med resten af landet, og de vil være ringere stillet, hvis vi ikke snart gør noget, siger Peter Hove.

På grund af smitterisikoen er der deltagerbegrænsning. Kommer der mere end 120 deltagere, vil de sidste blive bedt om at forlade Rådhuspladsen.

Desuden uddeles der mundbind, og demovagter vil sørge for, at deltagerne holder en passende afstand.

Demonstrationen er arrangeret af Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Landssammenslutningen af Handelsskoleelever, Erhvervsskoleelevernes Elevorganisation og lokale elevråd.

Mandag morgen talte Radio4 med en af de gymnasieelever, der deltager i demonstrationen. Dagmar Jespersen går i 3.g på Egaa Gymnasium, og hun er træt af, at de aarhusianske gymnasier fortsat skal holde lukket. Lyt med her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Restaurantejer, sognepræst, selvstændig og butiksindehaver gør status på året der gik

AGF

David Nielsen efter sejr som kulmination på utrolig uge: - Nogle troede, at hængelåsen var røget af for os

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce