Annonce
Aarhus

Elever på nedskæringstruet gymnasium strejker: Vi håber, at de kan se, at det er forkert

Eleverne på Marselisborg Gymnasium er utilfredse med at de potentielt skal være to klasser færre fremover. Privatfoto
Som reaktion på de mulige forandringer i sammensætningen på de århusianske gymnasier, har elever på Marselisborg Gymnasium valgt at strejke.

AARHUS: Mens Regionsrådet i Region Midtjylland mødes for at afgøre de århusianske gymnasiers skæbner, strejker eleverne på Marselisborg Gymnasium som reaktion på de ændringer, som rådet diskuterer.

- Vi håber, at vi kan få beslutningstagerne til at indse, at det er forkert. Vi går op i det frie valg, og det ville jo ikke give mening for eksempelvis elever fra sydbyen at skulle til Aarhus Vest for at gå i gymnasium, siger Noa Kallestrup Andersen, der går i 3. G på Marselisborg Gymnasium.

Baggrunden for strejken er, at der i går aftes blev indstillet forskellige ændringer i kapaciteten på en række gymnasier i og omkring Aarhus, blandt andet at Marselisborg Gymnasium fremover skal have 8 klasser indskrevet, hvor man før har haft 10. Samme skæbne kommer eksempelvis til at overgå Aarhus Katedralskole, som kommer til at gå fra 11 til 9 klasser, hvis ændringen bliver vedtaget på mødet i regionsrådet onsdag eftermiddag. Derfor fortsætter strejken også dagen igennem, siger Noa Kallestrup Andersen.

- Vi fortsætter i hvert fald resten af dagen i dag, måske også i morgen, fortæller han.

Indstillingen går også på, at man har valgt at tage klager fra Viby Gymnasium og Aarhus Gymnasium til efterretning, og derved indfører en maksimumkapacitet på de skoler. Den fordelingsmodel, som man har valgt at indstille, er en modificeret udgave af en model, som blev præsenteret ved et møde i Region Midtjyllands Udvalg for Regional Udvikling, som mødtes tirsdag eftermiddag.

Regionsrådet har fået indstillingen fra udvalget, og hvorvidt den bliver vedtaget, bliver altså afgjort ved møde i regionsrådet onsdag eftermiddag. Det er begyndt klokken 13.

Annonce
Den endelige beslutning om fordelingen bliver truffet på et møde i Regionsrådet onsdag eftermiddag. Privatfoto
Strejken kommer til at vare i hvert fald hele dagen onsdag, muligvis også torsdag. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce