Annonce
Aarhus

Elever smittet med corona: Skole har sendt tre hele årgange hjem

Hele udskolingen på Engdalskolen modtager fjernundervisning resten af ugen. Foto: Axel Schütt
90 elever og 20 medarbejdere sendt hjem fra Engdalskolen i Brabrand. 7.-9. klasse modtager fjernundervisning resten af ugen.
Annonce

AARHUS: Engdalskolen i Brabrand er hårdt ramt af corona. Ikke i antal smittede, men som følge af konsekvensen af i alt tre smittede elever.

På grund af de tre smittede elever - to i 2. klasse og en i 8. klasse - er i alt 90 elever og 20 medarbejdere sendt hjem.

- 20 hjemsendte medarbejdere giver os problemer. Det er omkring en femtedel af min stab. Derfor har vi være nødt til at indføre fjernundervisning for 7-9 klasserne resten af ugen, fortæller skoleleder for Engdalskolen, Anders Munthe.

Onsdag benyttede skolen til at få onlineundervisningen op at stå med blandt andet hjemsendte lærere som undervisere.

- Men fra i morgen (torsdag, red.) kører skemaet som planlagt, siger Anders Munthe.

Foreløbig står den på fjernundervisning for udskolingen resten af ugen.

- Men vi håber på at være tilbage på næsten fuld skoledrift fra mandag, lyder skolelederens bedst bud på, hvornår skolen vender tilbage til mere daglige forhold.

Han understreger dog, at det naturligvis afhænger af, hvor hurtigt elever og medarbejdere kan blive testet, og hvad testene viser.

Annonce

To klasser sendt hjem

Også på Læssøesgades Skole er der smittede elever.

Ifølge skolens leder Louise Schmidt er to klasser sendt hjem.

- Vi har haft 11 medarbejdere hjemme til testning, men de begynder at vende tilbage nu, fortæller Louise Schmidt, der derfor ikke har måttet ty til fjernundervisning.


Det er godt, vi fik eleverne i skole igen efter sommerferien. Vi kan give dem faste rammer med hensyn til smitteforebyggelse. Vi arbejder i faste grupper i faste rutiner og med god afstand. Så vi skal nok klare den.

Louise Schmidt, skoleleder Læssøesgades Skole


Selv om hun naturligvis ikke kan afvise, at der vil komme flere smittede på Læssøesgades Skole så er forventningen dog, at der er styr på smitten.

- Det er godt, vi fik eleverne i skole igen efter sommerferien. Vi kan give dem faste rammer med hensyn til smitteforebyggelse. Vi arbejder i faste grupper i faste rutiner og med god afstand. Så vi skal nok klare den.

Ifølge skoleder på Skovvangskolen Søren Hildebrand havde Skovvangskolen en elev i sidste uge, der var smittet med corona. Siden har den pågældende elevs klasse modtaget onlineundervisning.

Indtil videre har alle efterfølgende testede på skolen være negative og Søren Hildebrand forventer, at den hjemsendte klasse snarest vender tilbage til skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Trods anbefalinger om det modsatte: Skole i Ry har sendt tre klasser på lejrtur

Annonce